Deniz Kuvvetleri Kupası geçen 13 Temmuz’da 42 tekne ile 400 yelkencinin katılımıyla İstanbul’dan başladı. 270 millik etabın geçildiği yarış 17 Temmuz’da Çeşme’de sona erdi. İstanbul-Çeşme rotasına, yarışı 24 saat 9 dakikada tamamlayarak bu etaptaki parkur rekorunu 2 saat geliştiren Bülent Atabay’ın “Orient Ekspres” isimli teknesi damgasını vurdu. Ardından Astaş Doğu Ege Yelken Haftası etkinliklerine geçildi. Çeşme’deki iki koy içi yarışının ardından 18 Temmuz’da Çakabey 931’in startı verildi.

Bu yarışın, Çakabey-931 kategorisinde birincilikleri Destek sınıfında “Fun Lemon-Pupa Adrenalin” yatıyla Tolser LTD. Murat Gökçen ve ekibi, IRC 4 sınıfında “Mınx Hedef Yelken” yatıyla Yiğit Eroğlu ve ekibi, IRC 3 sınıfından “Güneş Sigorta Falcon” yatıyla Deniz Yılmaz ve ekibi, IRC 2 sınıfında “Turkcell Alize” yatıyla Sinan Sümer ve ekibi, IRC 1 sınıfında ise “Flying Box-Arkas Lemon” yatıyla Serhat Altay ve ekibi elde etti.

Doğu Ege Yelken Haftası kategorisinde ise destek sınıfı birincileri “Fun Lemon-Pupa Adrenalin” yatıyla Tolser LTD. Murat Gökçen ve ekibi, IRC 4 sınıfında “Mınx Hedef Yelken” yatıyla Yiğit Eroğlu ve ekibi, IRC 3 Sınıfında “Keyif” yatıyla Mehmet Balta ve ekibi, IRC 2 Sınıfında “Uzun” adlı yatıyla Erhan Uzun ve ekibi, IRC 1 Sınıfında ise “Define” yatıyla Esra Öter ve ekibi oldu.

Yarışlarda dereceye girenlere ödülleri, Göltürkbükü Beldesi’ndeki The Residences at Mandarin Oriental'in cennet koyunda düzenlenen törenle dağıtıldı. Yarışmada ilk üç dereceye giren yelkencilere ödüllerini ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, TAYK Komodoru Serdar Kısadere ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş tarafından verdi.

Törende konuşan ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aşçı, yelken yarışmalarına destek vermeyi sürdürdüklerini belirtip, “Bodrum, çok kısa bir zaman sonra nitelikli ve üst düzey kalitedeki projelerle dünyanın elit lokasyonları arasında hak ettiği yeri alacaktır. The Residences at Mandarin Oriental, Bodrum projesiyle değerine değer kattığımıza inandığımız bu bölge, daha şimdiden dünyanın seçkin isimlerinin gözdesi oldu. Astaş Holding olarak, böyle bir finiş noktasında tamamlanan Doğu Ege Yelken Haftası'na ikinci kez ana sponsor olmaktan gurur duyuyoruz. Tüm yarışçılarımızı verdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum” dedi.