Şubat ayını yoğun kar yağışı altında geçiren Erzurum, Muş, Ağrı, Ardahan ve Kars'ta yaşam zaman zaman durma noktasına geliyor. Kar yağışından dolayı Erzurum'da 498, Ağrı'da 420, Muş'ta 350, Kars'ta 28, Iğdır'da 27 ve Ardahan'da 10 olmak üzere toplam bin 333 köy yolu ilçe ve kent merkezleri ile karayolu bağlantısı kesildi.

AĞRI-VAN YOLUNA ÇIĞ DÜŞTÜ

Dün akşam saatlerinde Erzurum'dan Bingöl'e gitmek için yola çıkan onlarca araç, yolda mahsur kaldı. Tipi nedeniyle görüş mesafesinin sıfıra düştüğü Çat ilçesi yakınlarında bir kamyon ile minübüs kafa kafaya çarpıştı. Kazada 4 kişi hafif yaralandı. Vatandaşlar aşırı buzlanma nedeniyle yolda kalan otomobil ve minibüsleri iterek kenara çekmeye çalıştı. Ağrı- Van karayolu Hamur ile Tutak ilçeleri arasına çığ düşmesi sonucu bugün saat 10.00'da ulaşıma kapandı. İl Özel İdare Müdürlüğü'ne ait karla mücadele ekipleri yolun açılması için başlattığı çalışmaları sürdürüyor.

15 ÖĞRETMEN MAHSUR KALDI

Muş Korkut İlçesinden Karakale Beldesindeki İlköğretim Okuluna gitmek için saat 05.20’de yola çıkan 12'si kadın toplam 15 öğretmeni taşıyan minibüs kara saplandı. Minibüsü kurtarmaya çalışan öğretmenler başarılı olamayınca Korkut ilçesindeki yakınlarından yardım istedi. Korkut’tan gelen bir ekmek kamyoneti, yolda kalan minibüsü çekerek kurtardı. Kadın öğretmenlerin de yardım ettiği kurtarma operasyonu yaklaşık bir saat sürdü.

İLK DERS MAHSUR KALMAK

Eskişehir’den gelen ve kısa bir süre önce ataması yapılan öğretmen Ferhat Çakır, "İlk derse girmeden yolda kardan mahsur kaldım. Yaşadıklarımı unutmayacağım" derken, öğretmenlerden Perihan Erdoğan, kara saplandıklarında korktuğunu söyledi.

Öte yandan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre, bölgede en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağı'da 14, Kars ve Ardahan'da 10, Iğdır ve Erzurum'da 6, Muş'ta 4, Erzincan'da 1 dereceyi buldu.

Kar kalınlıkları, Muş'ta 110, Ağrı'da 72, Kars'ta 45, Erzurum'da 38, Ardahan'da 18, Erzincan'da 5 santime ulaştı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü uzmanları, Doğu'da kar yağışının Cuma gününe kadar etkili olacağını bildirdi.



Tİ(KS/AAA)(FOTOĞRAF)