Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 305, Ağrı'da 210, Erzincan'da 187, Muş'ta 170, Kars'ta 71, Iğdır'da 9 ve Ardahan'da 5 olmak üzere toplam 957 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Erzurum- Bingöl karayolunda etkili olan tipi ulaşımı aksattı. Karayolları ekipleri, ulaşıma kapanan Erzurum-Çat arasındaki karayolunu açmak için aralıksız çalışıyor.
KARLA MÜCADELE EKİPLERİNE ZEMZEM SUYU VE HURMA İKRAMI

Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi aştığı Ağrı'da Ak Parti'li Belediye Başkanı Hasan Arslan, yardımcıları ve bazı meclis üyeleri ile birlikte gece yarısı kent merkezinde karla mücadele çalışması yapan ekipleri ziyaret etti. Umre ziyaretinden yeni dönen Fahrettin Selçuk adlı bir esnaf ise başkan ve belediye işçilerine zemzem suyu ile hurma ikram etti.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkileri kar yağışının önümüzdeki pazartesi gününe kadar etkisini aralıklarla devam ettireceğini belirttiler. Dün gece yapılan ölçümlerde en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Ağrı'da 5, Kars'ta 4, Iğdır, Ardahan, Muş'ta 3 ve Erzincan'da 1 dereceyi buldu. Kar kalınlıkları ise Muş'ta 160, Ağrı'da 85, Erzurum'da 28, Ardahan'da 20, Kars'ta 15 ve Erzincan'da 1 santim olarak ölçüldü.



Tİ(KS/AK)