Pelitalan İlköğretim Okulu yemekhanesindeki etkinlikte öğrencilere yaşam ve başarılarını anlatan Bayraktar, 250 çocuğa ayakkabı ve bazı hediyeler verdi. Hakkı Bayraktar, bu töreni sadece ayakkabı vermiş olmak için yapmadıklarını anlatırken, şöyle dedi:

"Pelitalan İlköğretim Okulu’ndaki bütün arkadaşların, isterlerse herşeyi yapabileceklerini gösterip kanıtlamaya çalışıyoruz. 50 yıl önce Pelitalan İlköğretim Okulu’nda öğrenciydim. Köyün ilk üniversiteye giden öğrencisi benim. Ama, bu ilklerden sonra hepiniz her şey olabilirsiniz. 'Köy ilkokulundan bir yerlere gelinemez' fikrini hepimiz yıktık. Türkiye’nin en güzel okullarında okuyan çocuklar kadar şansınız var. En iyi yerlere gelebilmeniz için hiçbir engeliniz yok."

Vali Vekili Necmettin Yalınalp, yıllarca köyünde çeşitli etkinlikler gerçekleştiren ve çocuklara aynı zamanda başarılı olmanın yollarını gösteren hayırsever Hakkı Bayraktar ve ailesini kutladı. Yalınalp, ikinci kez Pelitalan’a geldiğini, okul yolunda eksik kalan parke taşları olduğunu gördüğünü, en kısa sürede Manisa Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından parke taşı verileceğini ve böylece çocukların okula daha rahat gelip-gideceklerini söyledi.

Pelitalan İlköğretim Okulu üçüncü sınıf öğrencisi olan Neslihan Gelitekin de, "Sevgili Hakkı amca bugün bizleri sevindirdiniz, çok teşekkür ederiz. Bizler de size hediye vermek istiyoruz. Çok çalışacağız, başarılı olacağız" dedi.

Manisa'da 1984 yılında kurulan Spil A.Ş., inşaat, plastik, çelik, enerji sektörlende faliyet gösteriyor. Manisa ve Eskişehir’de toplam 17 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikalarda 360 işçi çalışıyor.



MHÖ(AÖ/İD)