Sarıkamış'ta yaşayan 4 çocuklu Bildik ailesinin büyük oğlu Yavuz Bildik, ilkokulu bitirdikten sonra 13 yaşında Sarıkamış'a veda etti. Konya'nın o dönemki ilçesi Ereğli'de akrabalarının yanında orta ve lise eğitimini tamamlayan Bildik, Yıldız Teknik Üniversitesi'ni kazanınca aile İstanbul'a yerleşti. 1976 yılında üniversiteden mezun olan Bildik, DSP'den siyasete atıldı. 20 ve 21'nci dönem DSP Adana Milletvekilliği yapan Bildik, memleket hasretine daha fazla dayanamadı. Dört çocuk babası Bildik, tüm mal varlığını satarak kış turizmi açısından geleceğini parlak gördüğü memleketi Sarıkamış'a döndü. Eşi ile birlikte Sarıkamış'a 2010'da yerleşen Bildik, ilçe merkezinde 3 milyon 200 bin lira harcayarak 4 yıldızlı bir otel ile 4 apart villa yaptırdı.

24 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLADI

Sarıkamış'taki turizm yatırımıyla 24 kişiye istihdam sağlayan Yavuz Bildik duygularını şöyle dile getirdi:

"Evlendikten sonra ailece kayak yapmak üzere Sarıkamış'a gelirdik. Buranın havasına, suyuna, ve insanına aşıktım. Sokağa çıktığında herkes birbirine selam verir ve hatır sorar. Kimse boş geçmez. Babam tüm mal varlığını satıp burayı terk etti. Ben de tüm malvarlığımı satıp Sarıkamış'a yerleştim. Gücüm 4 yıldızlı otel yapmaya yetti. Kayak Merkezinde çok otel olduğu için 2 bin 860 metrekare arsaya oteli ilçe merkezine yaptım. Yatırımı yaparken yalnızdım, tüm zorlukları ailece göğüsledik. Ancak, şu andan itibaren hemşehrilerimizin desteklerini esirgemeyeceğini ve yalnız olmadığımı hissetmek istiyorum."

Otelde Türk hamamı, buhar odası, düğün salonu, konferans salonu, spor salonu, yazlık teras ve apart villalar bulunduğuna dikkati çeken Yavuz Bildik, tesisleri 5 ayda inşa bitirdiklerini sözlerine ekledi.



DA(KS/COŞ)