Merkez Osmangazi İlçesi’nde 2007 yılında yapımına başlanan Doğanbey Kentsel Dönüşüm alanındaki dairelerin 18 ay sonra teslim edileceği belirtilmesine rağmen hala teslim edilmemesi üzerine hak sahipleri hukuk mücadelesi başlattı. Yaklaşık bin kişinin bireysel olarak açtığı davanın ilk duruşmasına yaklaşık 60 hak sahibi ve avukatları katıldı.

DAİRELERİ BÜYÜTMÜŞLER

Sabah saatlerinde Adliye Sarayı önünde toplanan hak sahipleri adına konuşan Doğanbey Konutları Komşu Birliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, avukatları aracılığıyla 18 ayda bitirilmesi sözü verilen konutların 5 yıldır hala teslim edilmediğini belirterek şunları söyledi:

"Yapılan anlaşma gereği inşaat sonrası evlerin metrekareleri büyüdüğü için TOKİ hak sahiplerinden para talep etti. Bizlere verilecek 75 metrekarelik daire 100 metrekareye, 102 metrekarelik daire 140 metrekareye, 150 metrekarelik dairenin ise 200 metrekareye çıkarıldığını öğrendik. Bu konuyla ilgili TOKİ bizimle hiç görüşmedi. Kendi kafalarına göre daireleri büyütmüşler. Yaklaşık bin kişi kendi haklarını korumak için dava açmış bulunuyor. Bizim ilk mahkememiz tazminat davası. Bizim 18 aydan sonra 3- 4 senelik bir mağduriyetimiz var. Öncelikle bunun giderilmesi için tazminat davası açtık."

Davaya Bakan Bursa Tüketici Mahkemesi, görevsizlik kararı vererek davaya Asliye Hukuk Mahkemesi’nin bakmasını istedi.



SB(FK/COŞ)