Bu yıl ana teması 'Sanat ve Farkındalık' olarak belirlenen ve 17 Ekim çarşamba günü başlayan etkinlikte Sennur Sezer, Adnan Özyalçıner, Ülkü Tamer, Fahri Özdemir, Yunus Bekir Yurdakul, Muazzez İlmiye Çığ, H.Cüneyt Bozkurt, Talat Avcı, Haluk Çetin, Yusuf Alper ve Doğan Hızlan, Sökeli sanatseverlerle bir araya geldi. Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu’ndaki etkinlikte sanatçılar, okurlarına kitaplarını da imzaladı ve sık sık sohbet etme fırsatı buldu.

FİNALİ USTA GAZETECİ DOĞAN HIZLAN YAPTI

Etkinliğin son oturumuna konuk olan gazeteci yazar Doğan Hızlan, salona girerken okurlarının yoğun ilgisi ile karşılaştı. Bir yandan kitaplarını imzalatmak isteyen okurlar bir yandan da kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyen hayranlarının yoğun ilgisi usta kalemi mutlu etti.

Sunumunda edebiyat ve şiir dünyasının usta kalemlerinden Sennur Sezer, Refik Durbaş ve Ülkü Tamer’i anlatan Hızlan, bu üç şairin Türk şiirinde mutlaka okunması gereken isimler olduğunu söyledi. Hızlan, şöyle dedi;

"Sennur Sezer analığı, devrimci kadını ve çocukları anlatır. Ülkü Tamer’in şiiri halk şiirine motiflerini taklit etmeksizin taşır. Refik Durbaş ise, bir halk çocuğudur. Çocuk yaşta para kazanmak zorunda kalan çocuk sınıfını anlatır."

Kendisine yönetilen soruları da yanıtlayan Hızlan, "Şiir hep hayatımızın içindedir ve hep olacaktır" dedi. Sunumun sonunda yazar Doğan Hızlan’a etkinlik anısına Söke Belediye Başkan Yardımcısı ve Tertip Komitesi Başkanı Levent Tuna plaket verdi.



NM(İÖ/İD)