Firma sahibi Makine Mühendisi ve Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu, geçen yıl evinin tesisat dönüşümünü yaptığı odun-kömür satışı yapan esnafın bir yıl geçmesine rağmen borcunu ödememesi üzerine işyerinin camına üzerinde, 'Odun ve kömür satışı yapan bir esnaf, doğalgaz tesisatı yaptırdığı evinde kışı sıcak sıcak geçirdi. Fakat, bir yıldır işçiliğin, kombinin ve radyatörlerin parasını ödemiyor' yazılı afiş yapıştırdı.

Hüsnü Doğruoğlu, Cama astığı duyuruya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, vitrindeki yazının reklam değil, gerçek olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Abi dediğim bir esnafın, kardeşine yaptığı ekonomik kazığı protesto etmek için bu yola başvurdum. Köpek mi, İnsanı ısırınca haber olur? Yoksa İnsan mı köpeği ısırırsa haber olur? İnsan insanı kazıklarsa ne olur ? Ya da odun kömür satışı yapan, evini doğalgaza çevirip kışı sıcak sıcak geçiren ödemelerini yapmayan oduncu mu haber olur."

Borçlu oduncunun adını açıklamayan doğalgaz firması sahibi kaçınarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dürüstlük ve doğruluğun bir erdem olduğunu unutmaya başladığımızı gördükçe, bir bunu esnaf abimin bana yaptığını yaşayıp görünce kahroluyorum. Günümüz ekonomik koşullarının İnsanlarımızı insanlıktan çıkardığını, kendisine yapılmasını istemediğini başkasına yaptığını ve üstüne üstlük utanmadan yalan söyleyip, kombi, radyatör ve ustalarımın işçilik emeklerini hiçe sayarak, o evde nasıl oturduğunu merak ediyorum. Hukuki mücadelemi örnek olsun diye önümüzdeki günlerde başlatacağım. Üzülerek söyleyeceğim, aklı ile boyu doğru orantılı çalışan bu abimiz, hukuk devletinde yaşadığımızı unutuyor olmalı. Lütfen, kendimize yapılmasını istemediğimizi, başkalarına yapmayalım."