Ankara- Eskişehir yolu Çayyolu Mesa Kavşağı'nda doğalgaz iletim hattında gaz kaçağı meydana geldi. Bir inşaat firmasına ait iş makinelerinin kazı yaptığı sırada meydana geldiği belirtilen gaz kaçağını fark eden vatandaşlar, durumu güvenlik güçlerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleriyle Başkent Doğalgaz (BAŞKENTGAZ) görevlileri sevk edildi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, boru hattına yakın bazı işyerlerini tahliye etti. Patlamanın meydana geldiği yerin yakınında bulunan 5 alışveriş merkezi de boşaltıldı.

Bu arada Eskişehir yolu da iki yönlü ulaşıma kapattıldı. Bölgede bulunan bazı villa ve evler de boşaltıldı. Yaklaşık 2 kilometrelik alana görevlilerin dışında kimse alınmadı. Ekipler kaçağı önlemek için çalışma başlattırken, kontrollü olarak borudaki gazın boşalması bekleniyor. Bu arada geniş bir alanda oluşan gaz kokusu dikkat çekti.

Şehirlerarası yol olarakta kullanılan Ankara- Eskişehir yolunun ulaşıma kapatılması nedeniyle de kentte trafik felç oldu.



FK(AY/SS)