Merkez Yakutiye İlçesi Bosna Caddesi üzerinde Büyükşehir Belediyesi adına çalışma yapan taşeron firma elemanları, kanalizasyon bağlantılarını yenilemek için kepçeyle kazı çalışması yapmak istedi. Yaklaşık bir metre kazıdan sonra kepçenin doğalgaz borusunu delmesi üzerine operatör, bir anda gazın ortasında kaldı. Yayılan gaz nedeniyle olayın meydana geldiği yerin önündeki kahvehane müşterileri arasında panik yaşandı. Birbirlerini ezercesine olay yerinden uzaklaşan vatandaşlar, büyük korku yaşadı.

Büyük bir facianın yaşanmaması için görevliler durumu Palen doğalgaz şirketine bildirdi, polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı, vatandaşlar uzaklaştırıldı. Doğalgazın kesilmesi üzerine boru değiştirildi ve bölgeye yeniden doğalgaz verilmeye başlandı.

Kahveci Muzaffer Ece, elinde çay tabağı ve bardaklarla kaçtı. Muzaffer Ece, "Kepçe eşiyordu bir anda boruyu. Tam önümüzde meydana gelen olay sırasında kahvehane önünde oturanlar sağa sola kaçıştı. Ben de yıkamak için aldığım çay tabak ve bardaklarını bırakmaya fırsat buldum" dedi.