Antalya'da düzenlenen HOPEFOR Girişimi Konferansı'na katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, partisinin il teşkilatını ziyaret etti. Burada partililere seslenen Atalay, "Ne Türkiye'de ne de dünyada 10 yıl sürekli tek başına iktidar olan ve her yıl biraz daha güçlenen, her seçimde biraz daha fazla milletin desteğini alan bir parti görülmemiştir" dedi.

Türkiye'de demokratikleşme yönünde atılması gereken daha çok adım olduğunu kaydeden Beşir Atalay, "Bugün bizim teklifimizle Meclis'te kurulan darbelerle ilgili komisyon, raporunu açıkladı. Bu büyük bir değişim. Meclis Türkiye'de ilk defa bu şekilde en ciddi şekilde geçmişiyle hesaplaşıyor. Devlet geçmişiyle hesaplaşıyor. Türkiye böyle bir durumda. Ama daha yapılması gereken çok şey var" diye konuştu.

Atalay, özgürlükler yönünde daha atılması gereken adımlar olduğunu, kıyafet özgürlüğünü sonuna kadar henüz sağlayamadıklarını söyledi.

"ANTALYA İÇİN HÜZNÜMÜZ VAR"

Antalya'da 2008'de Büyükşehir çalışmasını ilk kendisinin yaptığını belirten Atalay, "Antalya darmadağın bir şehirdi, ucu bucağı yoktu. Çevresinde 40 belde belediyesi vardı. Planı yoktu. Bu 5 ilçeyi kurarak, o bütün beldeleri kapatarak Antalya'yı çerçeveli bir şehir haline getirdik" dedi.

Hükümet olarak Antalya'ya olağanüstü bir ağırlık verdiklerini anlatan Beşir Atalay, "Antalya için hüznümüz var. Yani belediye şöyle böyle oldu diye o ağırlığımızı da kesmedik. Yine Antalya'nın üzerindeyiz hepimiz, yine yapılması gerekenleri de yapıyoruz. İnşallah o sorunu da önümüzdeki dönemde telafi edeceğiz. Antalya yoluna daha emin adımlarla devam edecek" diye konuştu.


Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA,



ÖÖ(SU/ESM)