Denizli-Aydın karayolu Bereketli mevkiinde bulunan, eski adıyla Örnek Hayvancılık Kooperatifi (ÖR-KOOP), yeni adıyla Nazilli ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi önünde dün akşam meydana gelen trafik kazası genç bir doçentin hayatına mal oldu. 30 Ağustos Zafer Bayramı tatili nedeniyle Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde bulunan anne ve babasının yanına gitmek isteyen Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak ve PAÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Aile Hekimliği Bölümü Araştırma Görevlisi eşi 31 yaşındaki Dr. Nilüfer Koçak, otomobilleriyle Nazilli’ye geldi. Çift, Bereketli mevkisinde bulunan ÖR-KOOP satış merkezinden peynir almak istedi. Otomobili yol kenarına park eden ve çalışma yapılan bölünmüş yolda karşıya geçmek isteyen genç doçente, Aydın’dan Denizli’ye giden 31 yaşındaki Can Çin yönetimindeki 20 FN 425 plakalı TIR çarptı. Çarpmanın etkisiyle havaya savrulan Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak, düşerek ağır yaralandı.

10 AYLIK EVLİLER

Genç doçente ilk müdahaleyi ise kaza gözünün önünde meydana gelen doktor eşi Nilüfer Koçak yaptı. Çağrılan ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Kazanın duyulmasının ardından 10 ay önce dünya evine giren çiftin yakınları hastaneye geldi. Genç doktorun cenazesi Denizli’ye gönderilirken, TIR şoförü ise jandarma tarafından gözaltına alındı.

ÜNİVERSİTEDE TÖREN

Pamukkale Üniversitesi Senatosu tarafından doçentliğinin onaylandığı gün kaza kurbanı olan Süleyman Yaman Koçak için, bugün sabah saat 10.00’da PAÜ’de bir tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, İİBF Dekanı Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu, Koçak ailesi, çalışma arkadaşları ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Dekan Fatih Karaosmanoğlu, Doç. Dr. Yaman Koçak’ın kendilerine hayat dersi verdiğini belirterek, üzüntülerini dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise Yaman Koçak’ın ölümünü 'çok erken' olarak nitelendirdi. Rektör Bağcı şöyle dedi:

"Genç yaşında bizi üzüntüye boğarak aramızdan ayrıldı. Öğrencileri, PAÜ ve akademisyenler olarak kendisini minnet ve şükranla anıp, onun bıraktığı yerden akademik eğitimi devam ettireceğiz. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Üniversite olarak kaybımız ve acımız büyük. Doç Dr. Süleyman Yaman Koçak’ı doçentlik ünvanını verdiğimiz gün kaybetmemiz acımızı bir kat daha artırıyor."

Duygulu anlar yaşanan törende, genç doçentin eşi ve ailesi gözyaşlarına boğuldu. Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Manisa’nın Salihli İlçesi’ne gönderildi.

GELECEK VAAT EDEN BİR DOÇENT

4 Mayıs 1979’da doğumlu Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak, 2002 yılında ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını 2004 yılında Pamukkale Üniversitesi Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı’nda yapan Koçak, doktorasını İngiltere’nin Sheffield Üniversitesi’nde 2007’de tamamladı.

Süleyman Yaman Koçak’ın 'Avrupa Birliği’nde Yapısal Fonların Bölgesel Kalkınmaya Etkisi: İrlanda, İspanya ve Yunanistan Örnekleri' başlıklı tez çalışması 2005 yılında İktisadi Araştırmalar Vakfı Ünal Aysal Tez Değerlendirme Yarışması’nda en iyi 5 tez arasına girerek ödül almış ve vakıf tarafından bin adet kitap olarak basılarak tüm üniversite hastanelerine gönderilmişti. Koçak’ın, çok sayıda ulusal ve uluslarası dergilerde yayınlanan makaleleri ve tebliğleri bulunuyordu.



MG(İÖ/COŞ)