Doç. Dr. Erol Kesiktaş, estetik ameliyatı sonrasında korunmasız biçimde güneş altında kalınmasının riskli olduğunu, güneşin, ameliyat yerlerinde daha kötü iz veya lekelenme yapabildiğini söyledi. Doç. Dr. Kesiktaş, "Estetik ameliyat olanlar en az 1 hafta veya 10 gün klimalı ortamda, 20-24 derece sıcaklıkta kalmalı. Ameliyat bölgesini güneşten korumalı. Güneş ışınlarının yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkacaksa bile güneş kremi kullanmalı. Yüz ve göz kapağı estetiği olanlar, şapka takıp dışarı çıkmalı" dedi.

'ESTETİK BAŞARI KORUNMAYA BAĞLI'

Estetik ameliyatların ağırlıklı olarak çalışanların tatil dönemi olan yaz aylarında gerçekleştirildiğini aktaran Doç. Dr. Kesiktaş, şunlar kaydetti:

"Yazın okullar tatil oluyor, memurlar ve çalışanlar izne ayrılıyor. Bu nedenle yazın daha sık estetik ameliyat yapılıyor. Yaz güneşi vücudun açıkta kalan bölgelerinde yapılan estetik ameliyatlar için sorun yaratabiliyor. Güneşten kaynaklı lekelenmeleri önlemek için estetik ameliyat olan kişi, ameliyat sonrası sıcaklardan kendini korursa, klimalı ortamlarda kalırsa sorun yaşamaz. Estetik ameliyatın başarısı biraz da kişilerin kendilerini korumalarına bağlı. Kötü iz olmasını istemeyenler dikkatli davranmalı. Ayrıca en çok güneş gören yüzüyle ilgili ciddi bir estetik ameliyat düşünenlere de güneşin etkisinin daha az olduğu sonbahar dönemlerini öneriyoruz."



YB(OA/CK)