Elazığ'da öldürülen Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bilgin Gürateş’in Antalya'da eczacılık yapan balık restoranına ortak olan kardeşi Semin Gürateş, yazılı bir açıklama yaptı ve borcu olduğu iddialarını yalanladı.

Kardeşiyle bar değil, balık restoranı işlettiklerini belirten Semin Gürateş, "Kardeşimin kimseye bir kuruş borcu yoktur aksine bankada şahsına ait parası da bulunmaktadır. Tefeciye düşmesi içinde bir neden söz konusu değildir. Kaldı ki kardeşlerinden 2'si doktor biri eczacı ve bir diğeri öğretmendir. Hem kendisi hem de diğer kardeşlerinin ekonomik durumları iyidir. Vurgulamak isterim ki kardeşim Doç. Dr. Bilgin Gürateş 2009 yılında profesörlüğü gelmesine rağmen profesörlüğü üniversite yönetimi tarafından verilmemiş ve mağdur edilmiştir. Ki basın tarafından bu mağduriyet sorgulanmamaktadır" dedi.

Antalya'daki işyerinin Belediye ile Milli Emlak arasında sorunu olduğunu söyleyen Semin Gürateş, yazılı açılamasında "Şahsımıza ait bir sorun teşkil etmemektedir. Ne bir arazi ne de 1.2 milyonluk bir borç söz konusudur. Biz ailesi olarak bu kadar kıymetli bir bilim adamının asılsız bilgiler neticesinde yalan-yanlış yorumlara maruz kalmasını esefle kınıyoruz. Bu olay sonuç itibariyle vahşi bir cinayettir. Söz konusu cinayet hem insanlığın hem de tıp camiasının ciddi bir kaybıdır" ifadelerine yer verdi.


ŞG(GG/ESM)