Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli Doç. Dr. Bilgin Gürateş cinayeti davasının görüldüğü Elazığ 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 7 sanıktan 2'sinin ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını, Antalya'da oturan Gürateş'in ablası Serpil Cihangiroğlu az buldu. Kararı öğrenince hayal kırıklığına uğradığını belirten matematik öğretmeni 49 yaşındaki Serpil Cihangiroğlu, cinayeti işleyenler ile yardım ve yataklık edenlerin görüntülerinin açık olarak MOBESE kameralarına yansıdığını ancak kararın bu görüntülere uygun olarak verilmediğini iddia eti. Serpil Cihangiroğlu, şöyle konuştu:

"Öner Yıldız'ın berat kararı almasındaki etkiden şüphe duymaktayız. İkinci olarak Gökhan Yıldızhan'ın yakalandığı esnada yutmaya çalıştığı ve polis tarafından ağzından çıkarılan kağıdın üzerinde hiç durulmadığı görülüyor. Üçüncü olarak cinayette gasp, yağma, işkence, kasten öldürme suçları olmasına rağmen ağırlaştırılmış müebbet unsurlarının hepsinin bulunmasına rağmen bu mahkemeden müebbet kararı çıkmıştır. Bu konuda avukatlarımız aracılığıyla gerekli başvuruları yaptık. Bütün kamuoyu bilsin ki biz ailesi olarak adalet yerini bulana kadar bu davanın peşindeyiz, asla bırakmayacağız."

"KARDEŞİM NEDEN PROFESÖR OLMADI?"

Fırat Üniversitesi'nde kardeşine hak ettiği halde profesörlük kadrosunun verilmediğini de ileri süren Serpil Cihangiroğlu, "Sonra kadro açılıp hak etmeyen biri, oraya profösör olarak atanmıştır. Bu olay hakkında kardeşimin savcılığa verdiği bir suç duyurusu vardır. Onu da başka bir avukatımız takip etmektedir. Bu da kardeşimin rahmetli olmadan önce üzülmesine neden olmuştur" diye konuştu.


Ömer ERDEM/ANTALYA,