Karabağlar Belediyesi’nde özürlü kadrosunda temizlik işlerinde çalışan zihinsel engelli 37 Yılmaz Mimtaş, bir yıl önce, zeka geriliği bulunan mendil satıcısı F.S. ile zorla ilişkiye girip, hamile bıraktığı iddisıyla, kızın ailesinin şikayetçi olmasıyla tutuklandı. Yılmaz Mimtaş hakkında 'cinsel istismar' suçundan 10 yıl hapis cezası istemiyle İzmir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yılmaz Mimtaş, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Temizlik işçisi Yılmaz Mimtaş, "Ben hiçbir özürlü kadına tecavüz etmedim. Başka bir kadın ile aramızda rıza ile ilişki geçti. Beni karıştırıyorlar. DNA testi yapılsın, çocuğun babası ortaya çıksın. Ben suçsuzum, bana iftira atıldı" dedi.

Uğradığı tecavüzden dolayı çocuk sahibi olan F.S. ise verdiği ifadesinde "Konak’ta yanıma gelen bir kişi para vereceğini söyleyip ıssız bir yere götürdü, kola ve ekmek verdi. Daha sonra benim üzerime saldırdı. Ben yapmaması için ağladım. Ama beni dinlemedi. Ağzımı eliyle kapattı, ben bayıldım. Kendime geldiğimde kaçmıştı. Beni hamile bırakan kişi budur. Ben başkasıyla ilişkiye girmedim. Zorla ilişkiye giren sanıktan davacıyım" dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Yılmaz Mimtaş ile davacı F.S. ve 8 aylık bebek E.S.’den örnek alınıp, DNA testi yapılmasını istedi. 5 ay tutuklu kalan Mimtaş'ı da tahliye etti. Yapılan son duruşmada alınan örneklere göre yapılan DNA testinde, çocuğun babası olmadığı ortaya çıkan Yılmaz Mimtaş, beraat etti. Yılmaz Mimtaş, karar sonrası "Yaşasın adalet" diye bağırdı.

Yılmaz Mimtaş'ın avukatı, beraat kararının ardından, 5 ay boş yere cezaevinde yatan müvekkili adına Hazineye karşı tazminat davası açacağını söyledi.



BK(AÖ/SS)