"Arka Sıradakiler" isimli dizinin setinde sanat asistanı olarak çalışan Selin Erdem'e (27) çarparak ölümüne neden olduğu ileri sürülen şoför İdris Fırat (60) bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.


"KIZIM GİBİYDİ"


İstanbul 28'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık İdris Fırat ile kazada ölen Selin Erdem'in ailesi ve tarafların avukatları hazır bulundu. Savunmasını yapan sanık İdris Fırat, aracı sol taraftan sağ tarafa park etmek istediği sırada frenin tutmadığını öne sürdü. Sanık Fırat, "Araba vitesteydi. Kaldırıma vurmak istedim. Durdurmak için vurdum. Sol tarafta müsait bir arsa yoktu. Ön tarafım boştu öne doğru gidemezdim çok dik bir rampaydı. Çok üzgünüm. Selin ile 4 ay beraber çalıştık. Kızım gibiydi" dedi.


"PANİĞE KAPILDIM"


Müşteki avukatının "Neden el frenini çekmediniz?" sorusuna sanık Fırat, "Paniğe kapıldım. O heyecandan bunu düşünemedim. Tansiyonum düştü gözlerim karardı" cevabını verdi. Selin Erdem'in kardeşi Serkan Erdem, duruşmada söz alarak olay yerine ailecek gittiklerini belirtti.


"TRAFİK KAZASI DEĞİL"


Olayın trafik kazası olmadığını savunan Serkan Erdem, "Çünkü çok geniş bir kaldırım. Kardeşim binanın giriş kapısının önünde imiş. Aracın yarısı binanın kapısından içeri girmiş" dedi. Hakimin "Trafik kazası olduğunu düşünmüyoruz?" sözü ile ne demek istediğini sorduğu Serkan Erdem, "Kasıt varsa, hata veya ihmal varsa en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" dedi. Mahkeme, İdris Fırat'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.


6 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR


İddiaya göre, İdris Fırat, geçen 1 Mayıs saat 19.00 sıralarında Arka Sıradakiler isimli dizinin çekimlerinin yapıldığı Kağıthane'deki sete kullandığı yemek dağıtım aracı ile gitti. Aracı, Sarmaşık Sokak'ta park eden İdris Fırat, daha sonra yemek vermek için aracı sağ tarafa park etmek istedi. İdris Fırat, aracı çalıştırmasının ardından kontrolü kaybederek yokuş aşağı ilerledi. Bu sırada dizi setinden arkadaşı Selin Erdem, aracın altında kalarak yaşamını yitirdi. Tutuklanan şoför İdris Fırat hakkında ise "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.


(BB)