Asayiş Şube Müdürlüğü'ne başvuran işadamı İsak A., kaçırıldığını, zorla senet imzalatıldığını ve kredi kartlarının gasp edildiğini söyleyerek polise şikayetçi oldu. İsak A. polise verdiği ifadesinde “Bir benzin istasyonunun marketini işletiyorum. Bir gün yanıma gelen ve kendini banka kredi kartı pazarlayıcısı olarak tanıtan bir kişi bana müşterilere ait kredi kartı numaraları ile arkasında bulunan güvenlik şiflerini almam halinde para vererek bunları satın alacağını söyledi. Ben bu teklifi kabul etmedim. Ancak bir hafta boyunca bir çok kez gelerek teklifi yeniledi. Sonunda ondan kurtulmak için ‘Ben bu işi zaten yapıyorum. Trilyonlar kazandım. Bir daha yapmayacağım' dedim. İşyerinden ayrıldıktan iki gün sonra arkadaşlarıyla gelerek konuşmamı teybe kaydettiğini söyledi. Beni tehdit ederek bir araca bindirler. Ormanlık alana götürdüler. Ölüm tehdit ettiler. İşyerime telefon edip çalışanlarıma bütün kredi kartlarımı gelen kişiye vermemi söylettiler. Daha sonra bu kredi kartlarının tek tek şifrelerini aldılar. Bana 250’şer bin liralık 3 senet imzalattılar. Daha sonra serbest bıraktılar. Ertesi gün arayıp 300 bin lira nakit para istediler” dedi.


Gasp Büro Amirliği dedektifleri tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada İsak A.’ya para teklifini kabul etmiş gibi yaparak randevu vermesi istendi. Pazarlık sonucu 30 bin liraya razı olan zanlılar İsak A.’dan parayı almaya geldikleri yerde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Zanlılar Furkan Ü.(27), Derviş Ç.(50), Mehmet G.(37), Emre İ.(28), ile Osman Ç.(24), Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Zanlılardan Emre İ.’nin üzerinden 2 ruhsatsız tabanca bulundu. Ayrıca zanlıların üzerinden şikayetçi İsak A.’ya ait 12 kredi kartının numaraları ile bu kartların şifrelerinin yazıldığı bir kağıt bulundu.


Polis soruşturması sırasında zanlılardan ikisinin Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin sezon finalinde fiğüran olarak rol aldıkları öğrenildi. Emre İ.’nin Memati karakterinin düğün sahnesinde koruma olarak rol aldığı, Osman İ.’nin ise düğüne gelen bir kişinin koruması karakterini canlandırdığı öğrenildi.


Gasp Büro Amirliği'nde ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyen zanlıların İshak A.’dan zorla para istemedeklerini, işadamanının kendilerini bularak parayı kendisinin verdiğini söyledikleri öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye gönderildi.

AA(BB)(FOTOĞRAF)