Pervari'de düşen helikopterde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhan'ın memleketi Diyarbakır'ın Çermik İlçesi Başarı Köyü'ndeki baba ocağına ateş düştü. Bir yıllık evli olan ve 6 yıldır uzman çavuşluk yapan 28 yaşındaki Yıldızhan'ın ailesine acı haberi yetkililer verdi. Baba Sabri Yıldızhan'ın tarlada çalışırken şehit haberini aldığı öğrenildi. Anne Remziye ile şehit uzman çavuşun bir yıllık eşi haberi alınca fenalık geçirdi. Köye giden doktorlar, anne ve şehidin eşini kontrol altında tutarken, baba Sabri Yıldızhan taziyeleri kabul etti.

Şehidin evi dolup taşarken, daha önce de Siirt'in Pervari İlçesi'nde görev yapan Kaymakam Mimar Sinan Batmaz ile Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Muhammet Akbaba, Emniyet Amir vekili Komiser Erdinç Petekçi ile diğer yetkililer köye giderek aileye başsağlığı diledi.

Baba Sabri Yıldızhan'ı yanına oturtan Kaymakam Batmaz, kazanın olduğu bölgenin dağlık olduğunu, kesinlikle bir çatışmanın yaşanmadığını, helikopterin dağa çarpması sonucu üzücü olayın meydana geldiğini söyledi. Batmaz, Allah'ın herkese şehitlik mertebesini nasip etmediğini belirterek, “Şehitler büyük kullardır"dedi.

Şehit Uzman Çavuş Murat Yıldızhan'ın dedesi Mahmut Sarı, bir musibetin bu ülkenin başına bela olduğunu belirterek, “Ne yapalım, üzüntümüz çok büyük" diye konuştu.