Diyarbakır'da BDP'li merkez Yenişehir Belediyesi tarafından yaptırılıp meclis kararıyla 'Merwan' adı verilip 5 ay önce açılışı yapılan parkın adına kaymakamlıktan izin çıkmadı. Kaymakamlık, belediyeye gönderdiği yazıda ilgili kanunlara atıfta bulunarak, "Türk harfleri arasında 'w' harfi bulunmamaktadır. Yine aynı kanun 2 ve 3'üncü maddelerine göre bütün devlet daire ve müesseselerinde Türk harflerinin resmi işlemlere tatbiki zorunludur. Yukarıda açıklanan nedenle 07.06. 2012 tarih ve 87 nolu meclis kararınız adres ve numaraya ilişkin yönetmeliğin 24'üncü maddesi 1353 sayılı Türk harfinin kabul ve tatbiki hakkında kanuna uygun olmadığından onaylanmamıştır" denildi.

Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, bugün parkta basın toplantısı düzenleyerek, kaymakamlığın kararına tepki gösterdi. Yasaklamanın asıl gerekçesinin Kürtlerin ataları olan Merwaniler isminin kullanılması olduğunu söyleyen Kurbanoğlu, AK Parti iktidarının ileri demokrasi hamlesi ile karşı karşıya kaldıklarını ve hamle gereği olarak dillerinin bir kez daha yasaklandığını söyledi.

Kürtlerin anadillerinin kendileri dışında herkese serbest olduğunu ileri süren Kurbanoğlu, Diyarbakır Valiliği'nin Çanakkale Zaferi ile ilgili billboardların da kentin dört bir yanına asılan afişlerde 'W' harfini kullandığını belirterek, "Ancak orada bulunan harf sorun olmadı. Resmi devlet kanalı olan TRT 6'nın Kürtçe yayın yaparken yapılan konuşmaların içerisinde 'W" harfinin çokça geçiyor. Ancak burada da sorun olmadı. Show TV de 'W'harfi var ilgililerin dikkatine. Biliyorsunuz, AKP hükümeti ileri demokrasi hamlelerinden birini yapıp Kürtçeyi seçmeli ders yaptı. Cevabını bilen cevap versin" dedi.