Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de aralarında bulunduğu polis ekipleri, Dicle İlçesi'nde bu sabah önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Belediye binası, BDP ilçe binası ve bazı evlerde aramalar yapılarak, belge ve bilgisayar hard disklere el konulan operasyonda, aralarında BDP Dicle İlçe Başkanı Cemal Sert ile belediye personelinin de aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.

Evinde arama yapılan ve hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirtilen Dicle Belediye Başkanı BDP'li Mustafa Uyguner, il dışında bulunduğu için gözaltına alınamadı. Polis, başkan Uyguner'in de aralarında olduğu 7 kişiyi aramayı sürdürüyor.

BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ile parti yöneticileri Dicle İlçesi'ne giderek soruşturma ve gözaltılarla ilgili bilgi almaya çalıştı. Zübeyde Zümrüt, 23 kişinin gözaltına alındığını, il dışında olan Belediye Başkanı dahil 7 kişi içinde gözaltı kararının olduğunu söyledi.