Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır'da bulunan 7'inci Kolordu Komutanlığı ve Elazığ'da bulunan 8'inci Kolordu Komutanlığı'nın planlaması ile Diyarbakır ve Bingöl kırsalında dün PKK'nın kış üstlenmesini önlemek için geniş çaplı operasyon düzenlendiğini açıkladı. Operasyonda, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nin kuzeyinde ve Bingöl sınırı üzerinde bulunan Ulucalı Köyü Çiftlik Mezrası ile Toprak Tepe bölgeleri arasındaki PKK/KCK'lı teröristlerin muhtemel kış üslenmesi hedef alındı. PKK'lıların kış üslenmesine yönelik sığınak hazırlıklarının bozulması için yapılan operasyonda Bingöl- Diyarbakır il sınırında bulunan Genç- Sağgöze bölgesi ile Lice'nin kuzeyindeki geniş bir bölge güvenlik güçlerince tarandı.

2 METRE KAR KALINLIĞINDA OPERASYON 

2 kolordunun planlamasında yapılan operasyon, Bingöl 49'ncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı ve Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nca ortaklaşa düzenlendi. Askeri birliklerin intikali sırasında operasyona havadan taarruz helikopterleri de destek verdi. Diyarbakır Valiliği, operasyonu 2 taarruz helikopteri, 2 Sikorsky helikopter ve 13 kirpi tipi zırhlı aracın desteklediğini açıkladı. Öte yandan operasyon süresince insansız hava aracı ile havadan keşif ve gözetleme uçuşu yapıldığı belirtildi. Diyarbakır Valiliği operasyonun kış teçhizatı ile donatılmış Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat, Geçici Köy Korucuları ve diğer destek birliklerden oluşan 13 özel tim kuvveti ile gerçekleştirilidiğini belirtti. Operasyonun çetin kış şartları ve bölgede bulanan yaklaşık 2 metre kar kalınlığına rağmen zayiat verilmeden yapıldığı kaydedildi.

'ZAYİAT VERİLMEDEN DÖNÜLDÜ'

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Operasyonla bölücü terör örgütünün kırsal yapılanması ile milis ve işbirlikçilerine yönelik arazi çalışması ve takibat-kontrol gerçekleştirilmiştir. Birlikler herhangi bir zayiat vermeden görev noktalarına geri dönmüşlerdir" denildi.

FB(GG)