BDP, her yıl 21 Mart günü yapılan Nevruz kutlamalarını, bu yıl Diyarbakır'da 18 Mart pazar günü merkez Bağlar İlçesi'ndeki alanda kutlamak için Diyarbakır Valiliği'ne başvurdu. BDP'nin aynı gün İstanbul için yaptığı başvuru İstanbul Valiliği tarafından kabul edilmezken, bugün de Diyarbakır Valiliği kutlamanın 18 Mart'ta değil, 21 Mart'ta yapılacağını duyurdu.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak yaptığı açıklamada, BDP'nin Diyarbakır'da yaptığı 18 Mart nevruz kutlaması talebinin değerlendirildiğini ve bayramların gününde kutlanmasının anlamlı olacağını düşündüklerini belirterek, İstanbul'da olduğu gibi Nevruz'un, günü olan 21 Mart'ta kutlanmasına yönelik karar aldıklarını söyledi. 

"HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK"

Vali Toprak, "Bayramları diğer bayramlar gibi gününde ve anlamına uygun kutlamak gerekir. Bu nedenle Diyarbakır'daki Nevruz bayramının 21 Mart'ta ve anlamına uygun bir biçimde çoşku ile kutlanması konusunda karar aldık. Yeni gün ve baharın müjdecisi olan Nevruz'un da gününde ve anlamına uygun bir şekilde çoşku içinde kutlanması için her türlü tedbiri aldık, alacağız. Ama, bunu başka fırsatlar için kullanmak isteyenler veya şiddete başvurmak isteylenlere de müsamaha gösterilmeyecektir" dedi.

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA ETKİNLİĞİ

Vali Toprak, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma etkinlikleri kapsamında '1915 Çanakkale' adlı resim sergisine katıldı. Toprak burada şöyle konuştu:

"Şu gün, bugün noktasında hareket etmemek lazım. Çünkü bizim bu gibi önemli günlerimiz var. Şimdi 18 Mart Çanakkale Şehitleri günü bunun anlamlı olanı 18'inde kutlanmasıdır. Nevruz bayramı ise hep birlikte yeni bir başlangıç, yeni bir bahar olarak bunu kutluyorsak ve tüm milletimizin ortak bayramı olduğuna göre belirlenen o güzel günlerde bunları kutlamak daha da anlamlı olacaktır diye düşünüyoruz"