Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Emniyet Müdürlüğü tarafından Polisevi'nde düzenlenen, terfi törenine katıldı. Toprak, polisin Diyarbakır'da sıkıntılı görevler yaptığını, bir yandan uyuşturucu ve diğer suçlar ile diğer yandan terörle mücadele edildiğini belirterek, "Vatandaşlarımızın huzur, sukut, emniyetini ve geleceğe güzel bakmasını da temin ediyorsunuz. Şüpesiz ki, suçlularla mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Vali Mustafa Toprak, PKK'lı teröristler tarafından 13 Mayıs'ta kaçırıldıktan sonda serbest bırakılan ve İHD şubesinde basın toplantısı düzenleyerek AK Parti'den istifa edeceğini açıklayan AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'e tepki gösterdi. İlçe başkanının bölücü terör örgütü tarafından kaçırıldığını ve terör örgütünün her zaman kan, şiddetten ve insanları korkutmaktan beslendiğini belirten Vali Toprak, şöyle dedi:

"O ilçe başkanını kurtarabilmek için çok önemli operasyonlar yapıldı. Kaçırılan tüm vatandaşlarımızı sağ salim getirebilmek için çok önemli operasyonlar yapıldı ve orada bir özel harekat polisi arkadaşımız şahadete erdi. 3 Mehmetçik, 5 korucu yaralandı. Terör örgütü 3 gün önce İlçe Başkanı'nı serbest bıraktı. Ben şunu isterdim. O açıklamalar çerçevesinde bakıyorum, her şey iyi bir şekilde ceryan etti. Çok iyi bir şekilde davranıldığı gibi bazı cümlelerle ama döndükten sonra şahadete eren polis memurumuza  başsağlığı dilemek o şahadet mertebesine eren polis memurumuzun 1 aylık yetim kalan çocuğuna 'Başsağlığı' dilemek varken, bunu unutarak 'çok iyi bir şekilde davrandılar' açıklamalar yapması hakikatten hepimizi üzmüştür."

Vali Toprak, Veysel Çelik'in sağ salim getirmek için güvenlik güçlerinin canla başla operasyon yürütürken, çok hassa davranıldığını kendisinin çok iyi bildiğini söyledi. Toprak, şöyle devam etti:

"Bir taraftan bir vatandaşımızı bir görevliyi teröristlerin ellerinden kurtarabilmek için ve sağ salim kurtarabilmek için, operasyon sırasında onun can güvenliğini de dikkate alarak bir yaklaşım gösterirken sağ salim geldikten sonra bir teşekkürü de herhalde ilgili sıkıntıya giren arkadaşlara söylemek bir fazla kelime olamasa gerek diye düşünüyorum. Ama, tüm bu zor şartlara rağmen sizlerin hiçbir gönül kırgınlığı olamadan, ülkemizin tüm vatandaşlarını, 75 milyonun can güvenliğini sağlamak noktasında ve her bir bireyin karşılaşabileceği suç ve suçluluğu önleme noktasında azminizi, cesaretinizi bu vatan, devlet yolunda vatandaşlarımızı memnun etme yolunda vatandaşlarımızı güvenliğini en üst noktada tutma noktasında ve bunu yaparken de insan hak ve hukukuna insan hürriyetlerine bağlı kalma yolunda ki bu anlayışınızdan bu cesaretinizden bu yılgınlığa gitmeyen fedakarlığınızdan dolayı sizleri emniyet teşkilatımızı kutluyorum."

Yapılan konuşmalardan sonra terfi alan personele rütbeleri Vali Toprak ve diğer protokol üyeleri tarnafından takıldı.



BB(GG/İD)