Diyarbakır Valiliği, başta terör bağlantılı uyuşturucu ile mücadele ve tüm yasa dışı unsurlara yönelik olarak güvenlik kuvvetlerinin fedakarca çalışmalarının büyük bir gayretle devam etttiğini vurguladı. Valilik, esrar üretimi yapılan kenevir alanlarına yönelik güvenlik kuvvetlerinin mücadele etmediğine dair haberin gerçeği yansıtmadığını son iki yıllık operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu miktarıyla ilgili rakamları vererek yanıtladı. 2011 yılında Diyarbakır jandarma sorumluluk alanında bulunan uyuşturucu ekim alanlarına ve satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 15 ton kubar esrar, 5 ton toz esrar ile 1 milyon 142 bin 86 hint keneviri bitgisi elegeçirildiği, gözaltına alınan 417 sanıktan 99'unun tutuklandığının kaydedildiği Valilik açıklamasında, 2012 yılının 8.5 aylık bölümünde düzenlenen operasyonda 7 ton kubar esrar, 3 ton toz esrar, 4 milyon 254 bin 464 hint keneviri bitkisinin elegeçirildiği, gözaltına alınan 441 sanıktan 146'sının ise tutuklandığı bildirildi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK OPERASYONU YAPILDI

Bu yıl 12 köyde 1700 personelin katılımıyla Türkiye'de bugüne kadarki en geniş kapsamlı uyuşturucu operasyonunun da yapıldığı kaydedilen açıklamada, "Gazete ve televizyonlarda yer alan görüntüler büyük operasyon öncesine aittir" denildi. 2011 ve 2012 yıllarında yapılan operasyonlarda, jandarma özel harekat timlerni ile il jandarma komutanlığı personellerinin bölücü terör örgütü ile bir çok çatışma yaşadığını, uyuşturucu operasyonlarının etkisiz hale getirilmesi için mayınların infilak ettirildiği ve saldırıya maruz kalındığının belirtildiği açıklamada, şöyle devam edildi:

"Güvenlik Kuvvetlerinin çok büyük emek ve fedakarlık yaparak, hayatını ortaya koyarak arazideki uyuşturucu ekimine yönelik başarılı operasyonları ülke gündeminde yankı uyandırmış ve takdirle karşılanmıştır. Uyuşturucu ile mücadele devam eden bir süreçtir. Bundan sonra da aynı kararlılıkla uyuşturucuyla mücadele ve operasyonlara devam edilecektir. Diyarbakır ilindeki başta terör bağlantılı uyuşturucu ile mücadele ve tüm yasadışı unsurlara yönelik olarak güvenlik kuvvetlerinin fedakarca çalışmaları büyük bir gayretle devam etmektedir."



RY(GG/İD) (FOTOGRAFLI)