TÜYAP tarafından Diyarbakır'da düzenlenen 3'ncü Otomobil, Ticari Araçlar, Motosiklet, Bisiklet Ev Aksesuarları Fuarı, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Diyarbakır Vali Vekili Cemal Hüsnü Kansız ve TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü ile işadamları katılımı ile açıldı. TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 23 Eylül'e kadar sürecek olan fuarda 12 firmanın, 98 değişik marka ve modeldeki araçların sergileneceğini söyledi. "SOSYAL YAŞAMIMIZA DEĞER KATAN BİR FUAR"

AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu ise, Diyarbakır'ın Ortadoğu'nun en büyük fuar merkezlerinden bir olmasını temenni ettiklerini belirterek, "Son yıllarda Avrupa ve Ortadoğu'da yaşanan ekonomik krizler, sağımızda solumuzda yaşanan siyasi krizlere rağmen Türkiye, dünyada parlayan bir yıldız haline geldi. Dünyada bir istikrar adası haline geldi. Ama son yıllarda özellikle bölgemizde yaşanan sıkıntılar, maalesef hepimizi üzmekte. Burada bir yaşam devam ediyor. Bu tür fuarların sosyal yaşam üzerinde, morale, destek açısından çok büyük önemi var. Bu fuar, belki sanayinin gelişimine katkı sunmayabilir ama ticaretimize, sosyal yaşamımıza, görsel ve moral açısından çok değer katan bir fuar" dedi.

"BU ANLAMSIZ KAVGA DURMALI"

Ensarioğlu, akan kardeş kanının, şiddettin,anlamsız kavganın mutlaka durması gerektiğini ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunu başarabilmemiz gerekiyor. Ama bir taraftan da hayat devam ediyor. Diyarbakır, Osmanlı döneminin 2'nci sanayi kentiydi, Cumhuriyet'in ilk yıllarında da 3'üncü önemli kentiydi. Ama bugün maalesef yaşanan sıkıntılarla gelinen noktada Diyarbakır, sosyo-ekonomik gelişmişlik bakımından 66'ncı sıralara kadar geriledi. Bu bilinçli mi oldu, bilerek mi oldu, bilmeden mi oldu? Bunları bir tarafa bırakalım, bundan sonra el birliği ile Diyarbakır'ı hak ettiği yere mutlaka ulaştırmamız gerekiyor."

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri, fuarda sergilenen lüks otomobilleri incelerken, ünlü manken Şebnem Schaefer ve Zeynep Demirel, vatandaşların ilgi odağı oldu. Fuarı gezmeye gelen vatandaşlar, cep telefonlarıyla güzel mankenlerin fotoğraflarını çekmeye çalıştı.