Kentin çeşitli semtlerinde bulunun evlerdeki hırsızlıkları araştıran İzmir Emniyeti Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, bu hırsızlıkları aynı kişilerin yaptığını tespit etti. Araştırmalarının derinleştiren ekipler, hırsızlık şebekesinin lideri ile elemanlarının kimliklerini belirledikten sonra operasyona başladı.

ŞEBEKE LİDERİ İLE SEVGİLİSİ TATİLE GİDERKEN YAKALANDI

Eş zamanlı yapılan baskınlarda, toplam 11 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, şebeke lideri M.E.'nin, sevgilisiyle Bodrum'a tatile gittiği sırada yolda, V.K.'nin Kuşadası'nda, iki şüphelinin de hırsızlık için İzmir'e gelirken Diyarbakır otobüsünde yakalandığı öğrenildi. Bu arada zanlıların evlerindeki aramalarda, 13 dizüstü bilgisayar, 30 fotoğraf makinesi, 3 LCD televizyon, kuru sıkı tabanca, 476 güneş gözlüğü ile çok sayıda elektronik eşya ele geçirildi. Bu arada V.K.'nin, 2010 yılında Kuşadası'nda, Tansu Çiller'in iki korumasının tutuklandığı silahlı kavgaya karıştığı gerekçesiyle arandığı ortaya çıktı.

YÜZDE İLE ÇALIŞTIRMIŞLAR

Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri, elde edilen bilgiler, şebekenin yöntemlerini ortaya çıkardı. Çocuk hırsızlık şüphelilerinin Diyarbakır'dan getirildiği anlaşıldı. Hırsızlıklar karşılığında belli yüzdeler verildiği, sonra ise yakalanmamaları için tekrar memleketlerine gönderildikleri saptandı. Şüphelilerin özellikle kapı kilit göbeklerini sökerek ve yaz aylarıyla birlikte balkonlardan tırmanarak evlere girerek hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı. Polisin operasyonuyla, toplam 21 hırsızlık olayı aydınlatıldı.

Gözaltındaki şüphelilerden 2'si ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 6 şüpheli Hırsızlık Büro Amirliği'nce, iki şüpheli Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince, asker olan bir şüpheli ise, Merkez Komutanlığı'nca adliyeye sevkedildi. Bu arada şebeke üyesi üç kişinin de daha önce yakalanarak tutuklandığı öğrenildi.

Polisin son iki ayda peş peşe düzenlediği operasyonlarda 140 kişinin tutuklandığı bildirildi. Operaslonlarla birlikte de hırsızlıklarda yüzde 65 oranında azalma olduğu bilgisi verildi.



TY(AÖ/AK)