Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, son 36 gün içinde uyuşturucu kaçakçılarına yönelik il genelinde 17 operasyon düzenledi. Operasyonlarda 857 kilo 800 gram esrar ele geçirilirken, kaçakçılıkla ilgili 29 kişi tutuklandı. 3 kişi hakkında adli kontrol kararı verilirken, firarda olan 10 kişinin aramasına devam ediliyor.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, uyuşturucu madde imalatı yapan kişilerin temin ettikleri uyuşturucuların, başta batı illeri olmak üzere kent merkezinde de satıldığını söyledi. Sağlam, şunları kaydetti:

"Biz uyuşturucuların il merkezimize gelmesini bekliyoruz. Uzaktan takip ediyoruz ve buraya gelmezlerse de başka illerdelerse de oradaki jandarma veya polisle bağlantı kurarak yakalatıyoruz. Bunlar nerelerde ekiliyor? Nerelerde esrar fazla diye sorarsanız daha çok Lice, kısmen Hani, Hazro, Kocaköy’ünde belli kesimlerinde. Örgüt esasen daha çok bulunduğu konumlandığı yerlerde ekimine izin veriyor. Müsaade ediyor, teşvik ediyor ve bunlar daha çok oralarda yetiştiriliyor. Yakalanan şahıslar örgütle çalışmazlar, belli oranda örgüte para verirler, kilo başına, ekilen alan başına para verirler. Daha sonra malı kendileri satarlar. Rakamı konusunda belli bir şey neden belli bir şeyi yok çünkü kırsalda fiyatı farklı, şehir merkezinde, batı ilerlinde farklı rakamları var. Çünkü riskler azaldıkça kilogram başına düşen fiyat yükseliyor."