Diyarbakır'da Emniyet Müdürlüğü ekipleri, huzur ve güveni arttırmak amacıyla merkez Bağlar, Sur, Yehişehir ve Kayapınar ilçelerinde asayiş ve trafik uygulamasında bulundu. Yaklaşık 450 polisin katıldığı uygulamada, şüpheli araçlar durdurulup, kişiler üzerinde Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yaptı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Musatfa Sağlam, kentte toplumsal olayın en fazla yaşandığı Bağlar İlçesi Yusuf İslam Caddesi'ndeki uygulamaya katılarak, vatandaşların uygulamadan memnun olup olmadığını sordu. Çocuklarla da sohbet eden Sağlam, özellikle toplumsal olayların yaşandığı mahalle ve sokaklarda asayiş tedbir ve uygulamaları arttıracaklarını söyledi. Sağlam, kendisini takip eden gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Vatandaşın çeşitli suçları haber vermesi noktasında desteklerini de alıyoruz. Fakat bazı yerler de var ki toplumsal olaylarda belli noktalarda azalma olunca, buralara daha iyi girelim, asayiş olayları konusunda rahatlatalım düşüncelerimiz vardı. Bu aralar onlara biraz ağırlık vermiş olacağız. Biraz da halkın talebiyle oldu bunlar. Halk iç mahalleler ve ara sokaklar da polisi daha çok görmek istiyor. Biz bu şekilde uygulamalar başlattık. Bundan sonra diğer mahaller ve merkez ilçeler de daha küçük ve büyük çaplı yapacağız. Diyarbakır vatandaşının polise olan güveni her geçen gün artıyor. Bunu biz gözlemliyoruz. Ama doğrusu örgütün halen de ciddi bir baskısı da var, bunu kabul etmek lazım. İnşallah zaman içerisinde bu baskının azaldığını göreceğiz."

Kent genelinde yapılan uygulamada 8 aranan kişi yakalanırken, 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Uygulamada 3 kişiye ehliyetsiz araç kullanmaktan, 1 kişiye alkollü araç kullanmaktan işlem yapılırken, 14 araca toplam 1893 lira para cezası kesildi.