Ağrı Belediyesi ile ortak bir çalışma yapan HAYTAP, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde görevli Veteriner Hekimler Yılmaz Gümüş ile Hekim Akın Koçak, Ağrı Belediyesi Veteriner Hekimi Edibe Demircan'la Ağrı'dan gönüllü olarak katılan Veteriner Hekim Halis Aydemir'den oluşan 4 kişilik ekip kısırlaştırma çalışmasını açık havada yaptı. Veteriner hekimler, briketlerden oluşturdukları ameliyat masalarının üzerine karton serip belediyenin toplama ekipleri tarafından getirilen köpekleri kısırlaştırdı ve aşılarını yaptı.

"HEDEFİMİZ YÜZLERCE KÖPEĞE ULAŞMAK"

İlk gün 70 sokak köpeğini kısırlaştırıp, kuduz aşısı yaptıklarını ve uyuz ilaçları verilip tedavileri yapıldığını anlatan HAYTAP Basın Sözcüsü Şule Baylan şunları söyledi:
"Diyarbakır HAYTAP Şube Başkanı Sevgi Ekmekçiler Ağrı'ya iki veteriner hekim getirdi. Ağrı'daki veteriner hekimlerle birlikte 70 köpek, kısırlaştırıldı. Ameliyatlar belediyenin barınak merkezi yanındaki açık alanda yapıldı. Ameliyatlar açık havada olmasına rağmen tamamen hijyenik bir ortamda yapıldı.  Hedefimiz yüzlerce köpeğe ulaşmak."
Yapılan çalışmaları yerinde izleyen Belediye Başkan Vekili Muhsin Tayhan, Başkan Yardımcısı İbrahim Kösedağ Veteriner İşleri Müdürü Faruk Yıldız büyük bir özveri ile çalışan HAYTAP üyeleri ve veteriner hekimlere teşekkür etti. 150 sokak köpeğinin barınacağı ahşap kulübeler yaptıklarını ifade eden Başkan Vekili Muhsin Tayhan, köpek barınak merkezine klinik hizmetlerinin de verilebileceği bir yer yapacaklarını söyledi. 


SA(KS/AK)