Diyarbakır'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası yanında iki yıl önce açılan olimpik yüzme havuzunda, okullar tatil olduktan sonra 05-18 yaş grubundakilere verilen yüzme kurslarında bu yıl bazı ailelerin isteği doğrultusunda değişikliğe gidildi. Kız çocuklarını yüzme kurslarına kayıt ettirmek isteyen bazı ailelerin, "Kızlarımızın erkek çocuklarıyla birlikte yüzme kursu verilmesini istemiyoruz. Kız ve erkek çocukları gruplara ayrılsın ve kurs zamanları ayrı olsun" isteğini dikkate alan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, bu yıl erkek ve kız çocuklarını gruplara ayırarak dönüşümlü olarak kurs vermeye başladı.

10 Haziran'da başlayan ve şimdiye kadar 120'si kız, 203'ü ise erkek olmak üzere toplam 323 kişinin kaydını yaptırdığı yüzme kurslarına gelen kız çocuklarının sayısını arttırmak amacıyla ailelerin isteği doğrultusunda uygulama yapan yetkililer, 05-18 yaş grubundaki kızları saat 11.00, erkek çocuklarına ise öğleden sonra saat 15.00'da yüzme kursları veriliyor. Kişi başı 75 lira olan yüzme kurslarına iki kardeşin kayıt yaptırması halinde ise toplamda aylık olarak 100 lira ücret alınıyor. Yaş gruplarına göre 12'şer kişi olarak gruplara ayrılan kız ve erkek çocuklarını izleyebilmek için anne ve babaları da izleyici tribününden onlara verilen bir saatlik yüzme kurslarını izliyor. Yüzme kurslarının öğleden sonraki bölümü sadece erkek kursiyerlere ayrılmasına rağmen, zaman zaman lisanslı kızların havuzda antrenman yaptığı da dikkat çekiyor.

AİLELERİN TALEBİNİ GERİ ÇEVİREMEYİZ

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdüllatif Umut, okulların kapanmasıyla birlikte gençlerin tatil zamanlarını sporla geçirebilmeleri için 22 branşta kurs açtıklarını belirterek, yaz spor kursları için 41 antrenörün görev yaptığını söyledi. Yüzme kurslarına çocukların büyük ilgi gösterdiğini dile getiren İl Müdürü Abdüllatif Umut, yüzme kursları için kayıtlara 10 Haziran'da başlamalarına rağmen şimdiye kadar 120'si kız olmak üzere 323 çocuğun kaydının yapıldığını söyledi. Yüzme kurslarına kız çocukların da erkekler kadar kayıt yaptırmasını amaçladıklarını kaydeden Abdüllatif Umut, şunları söyledi:

"Yüzme kursuna kayıt yaptıran kız öğrencilerin sayısı biraz daha az. Biz onlarla alakalı şöyle düşünüyoruz. Sadece kız öğrencilerimizin olduğu gruplar oluşturmak bununla birlikte katılımın kız öğrenci noktasında artmasını hedefliyoruz. Çünkü Güneydoğu'daki aileler 'Benim kızım tek başına yüzmeyecekse yüzmesin' gibi düşünebiliyor. Biz de en azından kendi akranlarıyla yüzebilecek kız öğrenci grupları oluşturmaya çalışıyoruz. Velilerimiz kız çocuklarını yüzme kurslarına göndermiyorlar. Birde şu var. 'Kızımla erkek çocuğum beraber geliyor ayrı ayrı getirme imkanım yok' diyorsa karma gruplar da oluşturuyoruz. Bu talepler velilerimizden gelen istek üzerinedir. Bu uygulamaya geçildikten sonra kaydını yapan kız çocuklarının sayısında ciddi manada artış oldu. Yani kız çocuklarının erkek çocuklarıyla yüzme kurslarına katılmasını istemeyen ailelerimiz var diyebilirim."