Kamu Emekçileri Sendikası Diyarbakır Şubeler Platformu'nun organize ettiği protesto eylemi, olaylı geçti. Dağkapı Meydanı'nda yapılması planlanan eylem için çok sayıda memur sendikası üyesi, Ofis Semti'nde toplanmaya başladı. Ekinciler Caddesi'nden yürüyüşe geçen gruplar, Rızvanağa Caddesi'nde yolu trafiğe kapatınca polis araçlarından sık sık uyarı yapıldı. Grubun yolu açmaması üzerine çevik kuvvet ekipleri müdahalede bulundu. Müdahale sırasında arbede yaşanırken, pet şişeler havada uçuştu. Polisin biber gazı kullandığı müdahale sonrasında da gruba sık sık yolu trafiğe açmaları için uyarı anonsları yapıldı.

Daha sonra Elazığ Caddesi'ne çıkan grup yeniden yolu trafiğe kapattı. Çevik kuvvet ekiplerinin grubun önünü kesmesi üzerine yeniden arbede yaşandı. Polisin kaldırıma çıkartmaya çalıştığı grup direnince tekrar müdahale edildi. Biber gazı ve tazyikli su ile yapılan müdahale sonrasında grup ara sokaklara yönlendirildi. Daha sonra Dağkapı Meydanı'na çıkan grup burada yapılan eyleme katıldı.

Yaklaşık 3 bin kişinin toplandığı Dağkapı Meydanı'nda KESK Dönem Sözcüsü Alican Çetinkaya, bir açıklama yaptı. Adı toplu sözleşme olan sistemin yürümeyeceğini, grev hakkının olmadığı, son kararın Hükümet tarafından verildiği bir toplu pazarlık sisteminin dünyanın hiçbir yerinde olmadığını belirten Çetinkaya, "Sendikaların tüm talepleri görmezden geliniyor. Kamu emekçilerinin taleplerini ve iradelerini yok sayan, geleceğini ipotek altına almaya çalışanların oyununu bozmaya kararlıyız" dedi. Yapılan konuşmaların ardından grup, olaysız dağıldı.