Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasında, kent merkezine üst düzey bürokratlara yönelik eylem hazırlığında olan 3 PKK'lı silah ve bombalarla birlikte yakalandı. Yakalanan 3 PKK'lının kırsal alanda faaliyet gösteren teröristlerle işbirliği ve irtibatlı olduğu, şehir merkezlerinde eylem amaçlı keşif ve istihbarat çalışması yaptıkları, planlanan eylemde kullanılmak üzere silah ve mühimmat sağladıklarının tespit edildiği açıklandı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Bölücü terör örgütü mensuplarının, kent merkezinde keşif ve istihbarat çalışması yaparak büyük eylem hazırlığında olduklarını belirten Vali Toprak, eylemde kullanmak üzere silah ve bomba naklini sağlayarak, örgüt mensuplarına yardım ve yataklık eden 3 kişinin yakalandığını açıkladı. Toprak, teröristlerin yakalandığı yer ve çevresinde yapılan aramalarda çok sayıda silah ve patlayıcı madde bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

"Şahısların yakalandıkları yer ve çevresinde yapılan aramalarda 1 adet lav roketi, 1 adet F-1 savunma tipi el bombası, 1 adet MP5 marka otomatik silah ve bu silahlara ait mühimmatlar, telefon ve hafıza kartları ele geçirilmiştir. Diyarbakır kırsal alanında bulunan bölücü terör örgütü mensuplarına lojistik ve yiyecek malzemesi temin ettikleri, kırsal alandaki örgüt mensuplarının talimatları ile şehir merkezinde eylem amaçlı keşif ve istihbarat çalışması yaptıkları, yapılacak olan eylemde kullanılacak silah ve bomba mühimmatlarının naklini sağladıkları, şehir merkezinde üst düzey bürokratlara yönelik eylem hazırlığında oldukları tespit edilmiştir. Yakalanan şahıslar haklarında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte adli makamlara sevk edilmişlerdir."

'GÜVENLİK BİRİMLERİ CANLA BAŞLA GÖREV YAPIYOR'

Terör örgütünün son günlerde özellikle Diyarbakır'da haince tuzaklarla eylem yapmaya çalıştığını belirten Vali Toprak, şöyle devam etti:

"Ama biz tüm bunlara rağmen, terör örgütünün bu gibi sinsi, kanlı planlarına rağmen, hem güvenlik birimlerimize, hem de vatandaşlarımıza yönelik zulüm gibi ortaya çıkan bu eylem hazırlıklarını sonuçsuz bırakmak üzere arkadaşlar, canla başla görevlerini yerine getiriyorlar. Ben de huzurunuzda güvenlik birimlerine teşekkür ediyorum."

CA,SS(GG/COŞ)