Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurt Kur) Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Ziya Gökalp Öğrenci Yurdu'nda kalan yaklaşık 200 öğrenci, yurttaki olumsuz koşullar ve bunu düzeltmeyen yurt yetkililerini protesto etmek için dün gece eylem yaptı. Eşofmanları ile kaldıkları odalardan ana caddeye kadar alkışla tempo tutarak sloganlarla yürüyen öğrenciler, yurt yetkililerini istifaya çağırdı. Burada saatlerce slogan atarak seslerini duyurmaya çalışan öğrenciler şöyle dedi:

"Geçen yıl 2 blokta kızlar, 1 blokta da erkekler kalıyordu. Bu yıl 2 blokta erkek, bir blokta da kızlar kalıyor. Yaklaşık bin 200 öğrenci bu 3 blokta kalıyordu. Geçen yıl yapımına başlanan, ancak henüz inşaatı devam eden yurda öğrenci alımı yaptılar. Ancak inşaat devam ettiği için orada kalacak öğrenciler de bu 3 bloğa yerleştirildi. Dolayısıyla 4 kişinin yattığı odalarda 8 kişi yatmaya başladık. Yatak sıkıntısı çekildiği için yere bile yatak sermişler. Yer yok, banyo yapacak su bulamıyoruz, tuvaletler kokuyor, kanalizasyon kokusu yemekhaneden bile hissediliyor. 400 kişilik yemekhanenin büyük bölümünü depo olarak kullanmaya başladılar. Yatak ve bazaları getirdiler. 13 kasım tarihinde yurt inşaatın tamamlanacağını söylüyorlar ama, bu inşaat 2013 yılı ocak ayında bile zor biter."

'HAKKIMIZI AYAYINCA POLİS ÇAĞIRIYORLAR'

Yurtlarda ücretsiz kalan öğrencilerin kent merkezindeki koşulları daha kötü olan yurtlara gönderildiğini ileri süren öğrenciler şikayetlerini şöyle sürdürdü:

"Maddi durumu iyi olmadığı için sınavla burslu olarak yurtlarda kalan 130 öğrenci arkadaşımız, ki bunların arasında kızların sayısı çok fazla, bu arkadaşlarımız şehir merkezindeki yıkılmak üzere olan bir yurda gönderildi. Bunların durumu zaten kötü, her gün sabah ve akşam yol parası ödemek zorunda kaldılar. 2 haftadan beri okula gidiyoruz. Ancak yemek fişlerini daha dün verdiler. Yurt yetkilileri bizi dikkate almıyor. Sorunlarımızın çözümü ile ilgilenmiyorlar. Yetkililerle bir çok kez görüştük. Ancak çözüm adına herhangi bir gelişme yok. Bizler de hakkımızı aramak, sesimizi duyarmak istiyoruz. Ama bu kez bir araya geldiğimizde bile bizi polisi çağırmakla tehdit ediyorlar. Eylem yaptığımızda ağır silahlı polisler gelip bizi korkutuyor."

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler, alkışlarla tempo tutarak yurtlarına döndü.



MT,BB(GG/COŞ)