Sur İlçesi Ziya Gökalp Mahallesi Poşucu Sokak'ta yıllar önce terk edilen ve tarihi yapı olduğu için onarımı da yapılamayan, bazalt taşlarından yapılı 2 katlı binanın sokağa bakan kısmı bugün saat 12.00 sıralarında çöktü. Çökme sırasında sokakta oynayan 3 yaşındaki Meryem Çetinkaya ile kardeşi 2 yaşındaki Ali Hamza Çetinkaya ile yoldan geçen ve kimliği henüz tespit edilemeyen 3 kişi enkaz altında kaldı. Enkaz altında kalanlara ilk müdahaleyi mahallede bulunanlar yaparak, 3 kişiyi taşların altından çıkarıp, Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Yaralılardandan bir kişi ayakta tedavi görüp taburcu edilirken, tedavi altına alınan kardeşlerden Ali Hamza Çetinkaya'nın durumunun ağır olduğu belirtildi. Sevk edilen Sivil Savunma Arama Kurtarma ve itfaiye ekipleri, enkaz altında başka kişilerin de olabileceği olasılığını göz önünde bulundurarak arama yaptı. Enkaz kaldırılarak yapılan aramada kimsenin olmadığı belirlendi.

Olay yerine gelen Sur Belediye Başkan Yardımcısı Nakşi Sayar, bölgede bulunan tarihi harabelerin hepsinden haberdar olduklarını ancak, tarihi yapılara tek bir çivi bile çakamadıklarını söyledi. Yıkılan duvarla ilgili hiç bir sorumluluklarının olmadığını belirten Sayar, onarımın kendi ellerinde olmadığını belirtti.

Ziya Gökalp Mahallesi Muhtarı Muhsin Tanay, mahallede çok sayıda bu tür yapı olduğunu fakat yaptıkları tüm çağrılara rağmen hiç bir yetkilinin tarihi yapıların onarılması için çalışma yapmadığını söyledi. Tanay, "Burada oyun alanları olmadığı için çocuklar da harebe evlerin önündeki sokaklarda oynuyor. Binalar da başta çocuklar olmak üzere önlerinden geçen vatandaşlar için büyük tehlike oluşturuyor" dedi.

Enkaz kaldırma çalışmasının ardından ekipler, şerit çekerek sokağa giriş çıkışı kapattı.



CA,SS(GG/İD)