Diyarbakır'da geçen yıl bazı çevrelerin tepkilerine rağmen açılan Tango Med Dans ve Sanat Merkezi, tarihi Keçi Burcu içerisinde tango gecesi düzenledi. Dans hocaları Kemal Civan Işık ve partneri Sevgi Almış'ın organize ettiği geceye 300'e yakın tango tutkunu katıldı. Katılımcılar arasında avukat, öğretmen, doktor, esnaf ve iş adamlarının bulunuyor.

Sur İlçesi'ndeki tarihi Keçi Burcu'nda düzenlenen geceye, Türkiye'nin en ünlü tango hocalarından Utku Kulay ve Ilgın Tetikcan da katıldı. Gece için burcun bir bölümüne ahşap parke döşenerek pist oluşturuldu. Tango gecelerine dansçı olarak katılanlar, partnerleriyle tango yaptı. Kulay ve Tetikcan'ın yaptığı danslar uzun süre ayakta alkışandı.

Diyarbakırlı tango tutkunları, Kürt sanatçı Mehmet Atlı ve Ciwan Haco'nun 'Bir kez gel' isimli Kürtçe şarkıları eşliğinde dans etti. Ünlü dansçılar Utku Kulay ve Ilgın Tetikcan da aynı şarkı ile dans edenle arasındaydı.

"HER KESİMDEN İNSAN VAR"

Tango gecesine katılan Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencisi Melin ışık, "Diyarbakır'da daha öncede tango etkinlikleri düzenlendi. Ama tarihi Keçi Burcu'nda ilk kez yapılıyor. Diyarbakır'da tango zor yapılan bir dans türü değil. Herkes son derece olumlu karşılıyor. Öğrenci sayısı yüksek ve ilgi çok büyük. Öğretmenler, doktorlar, öğrenciler var. Her kesimden insanlar var" dedi.

HEDEF 1500 KİŞİ İLE SOKAK TANGOSU

Diyarbakır'da doktor olarak görev yapan Aybar Dinçer ise, "Diyarbakır'da doktor olarak çalışmaktayım ve tango ile ilgileniyorum, 10 aydır tango yapıyorum. Tangoya ilk başlarda 3-4 kişi çekirdek kadro ile başladık. Şu anda 100-150 kişinin sürekli devam ettiği bir alan oldu. Hedefimiz bin 500 kişi ile sokak tangosu yapmak. Tarihi bir yerde tango yapmak inanılmaz bir duygu. Bir arkeolog gibi tarihin bedenine tangonun adımları ile ilerliyoruz"diye konuştu.

Tango gecesine katılan öğretmen Arzu Temizkan ise, 5 aydır tango yaptığını ve ev arkadaşının sayesinde tango kursunu gittiğini söyledi.

Tango'nun Diyarbakır'da büyük ilgi gördüğünü söyleyen Merkezin Koordinatörü Kemal Işık da, 26 medeniyetin izlerini bıraktığı bir yerde tango yapmanın güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, "4 yıl önce başladık çalışmalarımıza. Diyarbakır ve bölgenin ilk dans okuluyuz. Kentimizin sahip olduğu kültürel, sanatsal, tarihsel zenginlikleri dile getirmek, göstermek, inşa etmek için buradayız. Bin 500'e aşkın bütün dallarda ögrencilerimiz var. Tango derslerine başladığımızdan beri Diyarbakır'da çok yoğun bir ilgi var. Diyarbakır sanatsal faaliyetin kalbi durumunda. Diyarbakır dediğim zaman Berlin, New York gibi bir yer geliyor aklıma. Dünyanın atar damarlarından biridir" dedi.