Diyarbakır'da 18 Temmuz günü Lice, Hazro ve Kocaköy İlçesi'nin kırsalında PKK'nın en büyük finansman kaynaklarından olan uyuşturucu ekim- yetiştirme işleme alanlarına yönelik düzenlenen operasyonlara devam ediliyor. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, İl Jandarma Komutanlığı'nın yaptığı çalışmalarla 24, 25 ve 26 Temmuz günleri uyuşturucu madde ekimi, yetiştirme- işleme ticareti yapanlara yönelik Hazro'nun 2 köy, Hani İlçesi'nin de 1 köyü olmak üzere 3 köye uyuşturucu operasyonu düzenlendiğini açıkladı.

ÖZEL HAREKAT VE KORUCU TİMLERİ DE KATILDI

Operasyonlara Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı Jandarma Özel Harekat Timleri, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, narkotik dedektör köpekler, geçici köy korucu timleri, iç güvenlik timleri, Silvan 4’üncü Taktik Jandarma Komando Alay Komutanlığı'na bağlı komando timleri ile Hani'deki operasyona da Polis Özel Harekat Timleri katıdı.

290 BİN KÖK HİNTKENEVİRİ

Hani ve Hazro'daki 3 köyde yapılan operasyonlarda 13 ayrı ev ve ekleri ile 15 ayrı ekim alanlarında 290 bin 562 kök hint keneviri ele geçirildi. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ele geçirilen hint kenevinlerinden 13 ton toz esrara tekabül eden 26 ton kubar esrar elde edilebileceğini belirtti. Operasyonda bunun yanında 320 kilo kubar esrar ve 6 kilo kenevir tohumu ele geçirildiğini belirten Vali Toprak, şunları söyledi:

"Terör örgütünün en önemli finans kaynaklarından olan uyuşturucu ekim-yetiştirme alanlarına yönelik yapılan bu operasyonlar neticesinde, kanlı terör örgütüne büyük bir darbe daha vurulmuş ve aynı zamanda bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın gerçek ve kirli-kanlı yüzü bir kez daha ortaya çıkarılmıştır. Ekip yetiştirdikten sonra piyasaya sürdükleri uyuşturucuyla insanları zehirleyen ve böylece suçlu oluşturup sonrasında kendilerine eleman kazandıran kanlı terör örgütü PKK/KCK’nın uyuşturucu ekim- yetiştirme alanlarına yönelik operasyonlar bundan sonrada devam edecektir. Adli makamların talimatıyla söz konusu olaylarla ilgili tahkikata başlanmış olup, 6 firari şahsın yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir."



DHA(GG/COŞ)