Diyarbakır'ın Lice İlçesi yakınlarında yol kesen PKK'lılar tarafından kaçırılan 3 askerin kimlikleri belirlendi. Kaçırılan askerlerin Mardin'in Derik İlçesi nüfusuna kayıtlı Hadi Gizli, Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Ramazan Başaran ile Reşat Çeçan oldukları belirtildi.

Aldıkları izin sürelerinin dolmasının ardından birliklerine dönüş yapmak üzere Şanlıurfa'dan Trabzon'a giden yolcu otobüsünden PKK'lılar tarafından kaçırılan Hadi Gizli ile Ramazan Başaran'ın aileleri, İHD Diyarbakır Şubesi’ne başvurarak, şube yöneticileriyle görüştü.

Er Hadi Gizli'nin ağabeyi İbrahim Halil Gizli, kardeşinin PKK'lılar tarafından alıkonulduğunu, otobüs firmasının kendilerine haber vermesiyle öğrendiklerini söyledi. Bunun üzerine kardeşinin serbest bırakılması için İHD'ye başvurmaya geldiklerini ifade eden Gizli, kardeşinin serbest bırakılması için çağrıda bulundu. Yıllardır süren çatışmalar nedeni ile iki tarafın da kayıplar verdiğini belirten Gizli, devlet yetkililerine; operasyonların durması ve Kürt sorunun demokratik yöntemler ile çözülmesini istedi.

Er Ramazan Başaran'ın babası Osman Başaran ise oğlunu, saat 18.00 sıralarında askere göndermek üzere otobüse bindirdiklerini söyledi. Baba Başaran, oğlunun Kürt sorunun çözümsüzlüğünden kaynaklanan savaş nedeni ile alıkonulduğunu ileri sürerek, yetkililerden sorunun çözümü talebinde bulundu.