Diyarbakır'da dün sabah saatlerinde yüzleri kapalı 10 kadar PKK'lının merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Şehitlik Lisesi, el yapımı patlayıcı ve molotoflarla düzenlediği, 2 öğretmen ile 1 öğrencinin yaralandığı saldırı ardından okulda bugün eğitime devam edildi. Saldırgan PKK'lıların sınıflara girmesini büyük çaba göstererek engelleyen öğretmenler, bugün de derslere girip eğitimlerini sürdürdü.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ın dün verdiği talimat üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 8 rehberlik öğretmeni öğrencilere psikolojik destek verdi. Dünkü saldırıdan olumsuz etkilenen öğrencilere toplam 23 sınıfta 1 saat boyunca destek veren öğretmenler olayları unutmalarını istedi. Öğretmenler, bu tarz olaylara aldırış etmemelerini istediği öğencilere geleceklerinin her şeyden önemli olduğunu anlattı.

Saldırıda hasar gören okulun kitap deposu ile motolofların isabet ettiği duvarlar bu sabahtan itibaren onarıldı. Duvarların boyandığı okulda, saldırının izleri tamamen silindi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Teörörle Mücadele Şube ekipleri, okula saldıran PKK'lıları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Okulun güvenlik kamerası kayıtları büyük bir titizlikle incelenip, saldırganların kimliklerinin belirlenmesine çalışılıyor.