Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Lice ilçesi yakınlarında astsubay Ahmet Ünver ile uzman Onbaşı Nuri Akdeniz'in şehit olduğu saldırıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada bölgede operasyonların sürdüğünü söyledi.

Vali Toprak, Diyarbakır-Lice karayoyunun Kayacak Kavşağı Bölgesi'nde bölücü terör örgütü PKK'lılarca döşenen mayının imha edilmesi amacıyla Lice 2'nci Motorize Piyade Tugay Komutanlığı'na Mayın Emniyet Tarama Timi'nin yakın emniyetini, Jandarma Özel Harekat Timi'nin görev yaptığını belirtti. Toprak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün saat 07.45 sıralarında arazide emniyet yerine intikal ederken, önce el yapımı patlayıcı infilak etmiş, eş zamanlı olarak patlamanın hemen ardından sayıları belirlenemeyen bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca açılan ilk ateşte 1 Jandarma Astsubay Üst Çavuş ile 1 Jandarma Uzman Onbaşı şehit olmuş ve çatışma yaşanmıştır. Çatışmayı müteakiben bölgeye Jandarma Özel Harekat Timleri, Kobra zırhlı araçları ve Kobra taarruz helikopterleri takviye olarak gönderilmiş ve İnsansız Hava Aracı ile havadan keşif faaliyetlerine başlanmıştır. Konu ile ilgili soruşturma ve takibat - operasyon devam etmektedir."


CA(GG/AAA)