AK Parti Diyarbakır merkez Kayapınar İlçe Başkanlığı'nda gönüllü olarak medya ve tanıtım işleri yapan ve 18 Mayıs akşamı uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren evli 2 çocuk babası Umut Aydın'ın ailesi, çocuklarının katilinin parti içinden olduğunu ileri sürdü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Haziran'da Diyarbakır'a geleceğini hatırlatan aile, cinayet dosyasının örtbas edilmeye çalışıldığını savundu.

Umut Aydın'ın 34 yaşındaki kardeşi Kadir Aydın, AK Parti örgütünde bazı yolsuzluk ve rant kavgasına kurban edildiğini belirterek, ağabeyinin susturulmak için öldürüldüğünü öne sürdü. Ağabeyinin, adını vermediği yönetici bir partili tarafından öldürtüldüğünü iddia eden Kadir Aydın, "Ağabeyim, AK Parti İlçe Başkanı ile ilgili bir çok çirkin olaya tanık olmuş ve tespit etmişti. Bunları AK Parti Genel Merkezi ve güvenlik birimlerine sürekli mail olarak gönderiyordu. 18 Şubat akşamı, ilçe başkanı ağabeyimin kafasına silah dayayıp ölümle tehdit etmiş, pis küfürler etmişti. Bunu ağabeyim bizzat bana söyledi. Ben Diyarbakır'da yaşamıyorum. Annemi arayıp söyledim. Daha sonra ağabeyim, onu tehdit eden kişiyle birlikte annemi arayarak sorunu çözdüklerini söylemişler. Ağabeyim, sonraki gün beni telefonla arayarak bana, 'Şerefsiz gelmedin. Ağabeyini dövüp eve bıraktılar. Sen gelseydin bunu yapamazlardı' dedi. Yine 15-20 gün önce ilçe başkanın kayınbiraderi, Batıkent çay ocağı civarında ağabeyimi dövmüş tartaklamışlar. Bu ifademi polise de verdim. Ama kimse cinayetle ilgili bilgi vermiyor. Her şey ortadadır, katil bellidir. Ama adamın kolu çok uzun kimse dokunamıyor" dedi.

TERÖRİSTLER OĞLUMU ÖLDÜRMEDİ 

Öldürülen Aydın'ın babası 59 yaşındaki Mehmet Sıddık Aydın ise 1990'lı yıllarda kimsenin cesaret edemediği dönemde kelle koltukta özel harekatçılara malzeme taşıdığını söyledi. Aydın, "Oğlumun siyasi bir cinayete kurban edildiğini söylüyorlar. Kesinlikle bu yalandır. Teröristler oğlumu öldürmedi. Enseden kurşun sıkıldığı söyleniyor bu da yalan. Adam yüzü dönük, tam karşıdan 30 santim mesafeden tabanca ile ateş etmiş. 3 kurşun yüzünün sol tarafına, 1 kurşun sağ çenesinin alt tarafından isabet etmiş. Ama oğlumun PKK tarafından öldürülmüş olduğunu söylüyorlar, kesinlikle yalan. Oğlum, kendine küfür edenlere, 'Allah senden razı olsun' diye cevap verirdi. Oğlumdan tek bir kişi rahasız olmadı. BDP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir taziyemize gelerek manevi destek sundu. Baydemir'in sıcak ilgisi ailece hoşumuza gitti. Ama AK Partili milletvekilleri ve yetkililer, ayıp olmasın diye taziyeye geldiler" dedi.

Aydın'ın evli 35 yaşındaki kız kardeşi Çiğdem Yıldız, ağabeyinin kanının yerde kalmamasını isteyerek, Başbakan Erdoğan'dan yardım istedi. Aydın'ın 28 yaşındaki evli kız kardeşi Sevgi Yoldaş da, AK Partili yetkililerin ölümünden sonra ağabeyine sahip çıkmadığını ileri sürürek, şunları söyledi:

"Ağabeyim, kendi parasıyla yaptırdığı site ile AK Parti çalışmalarını halka aktarıyordu. Medya ve tanıtım işlerini yürütüyordu. Ama ölümünden sonra sadece gönüllü bir üye olduğunu söylediler. Bu doğru değil. Ağabeyim orada çalışıyordu. 2.5 yıldan beri orada çalışıyordu. Ölmeden önce herkes onu çok seviyordu. Öldükten sonra kimse onu tanımadı. Ama taziyeye gelen arkadaşları her şeyi anlattı bize. İlçe başkanı ile aralarında geçenleri tek tek anlattılar. Korktukları için polise gidip anlatamıyorlar. Kardeşim evli 2 çocuğu vardı. Bunun hesabını kim verecek? Kardeşimi teröristlerin öldürdüğünü söylüyorlar. Kesinlikle yalandır. Polis de biliyor, biz de biliyoruz. Ama kimse bu konunun üzerine gitmiyor."

İL BAŞKANI ADVAN, OLAYI TAKİP EDİYOR

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, Umut Aydın'ın ölümünün üzücü olduğunu belirterek, ilk günden beri takip ettiğini söyledi. Advan, "Ümitin olayı hakikatten bizleri üzdü. Partimizin gönüllü çalışanlarındandı. Sık sık parti çalışmalarımıza gönüllü olarak katkı sunan bir kişiydi. Partideki kamera görüntülerini emniyetle paylaştık. Partide görevli arkadaşlarımızdan bazıları düşüncelerini emniyetle paylaştı. Biz olayı yakinen takip ettik. Sayın valimizle, emniyet müdürümüzle ve tüm güvenlik güçleri, Umut'un katillerini bulmak için seferben olmuş. Evelki gün sayın valimizle, dün de emniyet müdürümüzle bu konuyu konuştuk. Katilin bulunması amacıyla titiz bir çalışma yapılıyor. Ailesi tabiki bazı iddialarda bulunuyor. Hangi endişeyle, hangi bilgiyle nasıl iddaalarda bulunduklarını bilmiyorum. Beni ilgilendiren bir parti üyemizin öldürülmesi olayıdır. Bu olayı takip ediyorum" dedi.