BDP il binasında toplanan milletvekilleri ve partili belediye başkanları, parti otobüsüyle nevruz alanına gitmek istedi. Parti otobüsünün arkasında yürümek isteyen yaklaşık 1500 kişilik gruba, polis izin vermedi. Dağılmaları için yapılan uyarılara rağmen yürümekte ısrarlı olan gruba polis basınçlı su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Grupta bulunanlar da polise, taşlarla karşılık vermesi üzerine arbede çıktı.

Milletvekili ve belediye başkanlarının bulunduğu parti otobüsü, BDP binası önünden ayrılarak Bağlar İlçesi'ne doğru hareket etti. Otobüs, nevruz alanı yakınında polis tarafından durduruldu. BDP milletvekilleri ve partililer otobüsten inerek nevruz alanına yürüyerek gitti.

ARAÇTA UZUN NAMLULU SİLAH BULUNDU

Güvenlik güçlerinin, Şanlıurfa Yolu'ndaki nevruz alanına giden tüm yollarda önlem almasına karşın kentin çeşitli semtlerinden gelerek toplanan gruplar alana girmek istedi. Nevruz alanı yakınında bir GSM şirketine ait araç, göstericiler tarafından ateşe verildi. İtfaiye müdahale edip yangını söndürdü. Nevruz alanı yakınındaki bir arama noktasında durdurulan araçta sayını açıklanmayan uzun namlulu silahlar bulundu.

ORTALIK SAVAŞ ALININA DÖNDÜ

Nevruz alanı yakınındaki Hal Kavşağı'nda toplanan 200 kişilik grup polise taşlarla saldırdı. Gruba engel olmak isteyen polis, polis basınçlı su ve gaz bombasıyla müdahale etti ve havaya uyarı ateşi açtı. Göstericilerle polisler arasında nevruz alanı yakınında ve kentin çeşitli yerlerinde çıkan olaylarla ortalık savaş alanına döndü. Olaylar sırasında kolu kırılan Çevik Kuvvet'te görevli bir polis memuru ile göstericilerin attığı taşlardan birinin başına isabet ettiği bir kişi ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Polis helikopteri sürekli kent üzerinde uçarak grupların toplandığı noktaları merkeze bildirdi ve ekipler o bölgelere sevk edildi.

NEVRUZ ALANINDA KUTLAMA

Güvenlik güçlerinin saat 11.00'e kadar kimseyi sokmadığı nevruz alanına daha sonra bazı gruplar girmeye başladı. Alanda toplananların sayısı saatler ilerledikçe daha da arttı.

Polisler saat 12.00'den itibaren nevruz alanı çevresindeki güvenlik önlemlerini kaldırdı.

Diyarbakır Valiliği'nin izin vermemesine rağmen öğle saatlerinden itibaren alanda toplanan binlerce kişi nevruz kutlaması yaptı.