Diyarbakır’da gasp suçundan hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan Mehmet Sait Şahin, geçtiğimiz günlerde Bağlar İlçesi Sento Caddesi üzerinde polis ekipleri tarafından yapılan takip sonucu kıstırıldı. Yaşanan kovalamaca sonucu polise ateş açarak kaçmayı başaran ve uyuşturucu bağımlısı olduğu belirtilen Şahin izini kaybettirdi. Karıştığı suçlar ve uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle eşinin kendisini terk ettiğini ve kayınvalidesinin evine sığındığı öğrenen Şahin, elindeki tabanca ile Yunus Emre Mahallesi Karakaş Apartmanı ikinci katında oturan kayınvalidesinin evine geldi. Elindeki silahla eşinin kendisine verilmesini isteyen Şahin, ret cevabı alınca sinirlenerek silahla kapıya rastgele 7 el ateş etti. Şans eseri ölen yada yaralanan olmazken, silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Olay yerine giden polis ekipleri, binadaki kişinin Mehmet Sait Şahin olduğunu öğrenince bölgeye takviye kuvvet istedi. Bunun üzerine özel harekat timlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda ekip olay yerine gönderildi. Olay nedeniyle Diyarbakır Havaalanı'na giden yol trafiğe kapatılarak güvenlik şeridi çekildi. Bu sırada özel harekat timleri zırhlı araçlarla binayı kuşattı. Olası çatışma ihtimali üzerine bölgede ambulans bekletilirken, zırhlı araçlardan müdahale edileceğine dair anonslar yapıldı. Şüphelinin olduğu iddia edilen binanın karşısına lazer aparatlı keskin nişancılar yerleştirildi. Çevre güvenliğinin sağlanmasının ardından özel harekat timi binaya girdi. Çelik kalkan ve uzun namlulu silahlarla binaya operasyon düzenlendi. 

Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan operasyonda uyuşturucu bağımlısı Şahin tüm aramalara rağmen bulunamadı. İkinci kez polisten şans eseri kurtulan Şahin’in yakalanması için bölge abluka altına alındı. Olayın şokunu yaşayan ve isimleri açıklanmayan kaynana ve kızı, ifade vermek için polis merkezine götürüldü.



FB,SS (GG/RT)