Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nda 18 bedensel ve zihinsel engelli, 1 günlüğüne temsili askerlik yaptı. Engellilerin silah altına alınması nedeniyle düzenlenen törene Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 2'nci Hava Kuvvet Komutanı Orgeneral Mehmet Veysi Ağar, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Erdem ile engellilerin aileleri katıldı.

KOMUTANDAN SİTEM

İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Erdem, sağlıklı olmalarına rağmen askerlik görevini yapmamak için bazı kişilerin türlü yollara başvurduğunu belirterek, engellilerin 1 günlük askerlik yapmalarının oldukça önemli olduğunu söyledi. Erdem, "Sağlık durumları el vermediği halde yüreklerinde vatan sevgisi olan gençlerimiz bütün engellere rağmen bir gün askerlik yaparken, ancak sağlıklı olmalarına rağmen bazı kalp ve düşünce özürlüsü olan kişiler askerlikten kaçmak için her türlü yola başvurmaları üzüntü vericidir" dedi.

Daha sonra 18 engelli askerlik yemini ederek, terhis belgesi aldı. Engelli askerler daha sonra protokol üyeri ile kadın astsubay ve subaylarla davul zurna eşliğinde halay çekti.