Diyarbakır'da bulunan Dicle Fırat Diyalog Grubu Başkanı Muhittin Batmanlı, düzenlediği basın toplantısında, BDP ve AK Parti milletvekillerini eleştirdi. TBMM'nin web sitesinin artık 8 dilde hizmet vereceğini ancak bu dillerin arasına Kürtçe'nin konulmamasını eleştiren Batmanlı, Batmanlı, BDP ve DTK'nın Diyarbakır'da 'Özgürlük İçin Demokratik Direniş" adlı mitinge valiliğin izin vermemesi üzerine BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın mitingi yapacaklarını açıklamasına tepki gösterdi. Batmanlı, şöyle dedi:

"Bu miting hükumet ve devlet tarafından bazı gerekçeler gösterilerek iptal edildi. Mitingle ilgili istihbarat alınmış olabilir. Ama yapılması gereken bu bilgiler doğrultusunda bazı şeyler yapılacaksa bunun önünü almak ve bunu bertaraf etmektir. Mitingin iptal edilmemesi gerekiyordu. Bu miting iptal olduğu halde Diyarbakır karışacak, olaylar çıkacak. Bu olayların çıkmasının birinci sebebi hükümet ve devlet olacak. İkinci sebebi ise BDP ve DTK'nın 'her ne pahasına olursa olsun' demelerini de tartışmamız gerekmektedir. Benim BDP'lilere sayın Demirtaş'a çağrım şudur. Madem mitingi yapmakta ısrarlısınız o zaman kendi çocuklarınızı ve eşlerinizi de bu mitinge götürün."

BDP ve AK Parti millletvekillerinin çocuklarının Türkiye'deki özel kolejlerde okuduğunu iddia eden Batmanlı, "Ölenler ise benim Kürt gençlerim, polislerim askerlerim. Hepsi bizim çocuklarımız" dedi.

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin bir süre önce Erbil'de Suriye'deki Kürt partilerini birlik olması için yaptığı toplantıyı da değerlendiren Batmanlı, "Suriye'deki Kürt partileri başkan Barzani tarafından Kürdistan'a davet edildi. Barzani partilerin kendi aralarında anlaşmalarını ve birlik olmalarını istedi. Biz bunu destekliyoruz. Bizim arzumuz sayın Barzani'nin Türkiye'deki Kürt partilerini de oraya davet etmesi ve birlik olmaları için çaba sarf etmesidir" diye konuştu.



RY,SS(GG/AAA)(FOTOGRAFLI)