Bugün sabah saat 11.00'da Yenişehir Postanesi'ne gelen CHP Kadın Kolları Başkanı İlknur Savcı ve milletvekili adayı Elif Özcan Kılıçkap'ın da aralarında bulunduğu CHP'li kadınlar, TBMM Başkanlığı'na, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaracak yasayı protesto amaçlı telgraf ve faks çekti.

"UTANÇ VERİCİ"

Postane içerisinde konuşan CHP Kadın Kolları Başkanı İlknur Savcı, "Utanç verici" olarak gördüğü yasa teklifinin 5 AK Parti'li vekil tarafından verildiğini belirterek, "Bu vekillerden ikisi avukat, biri sanayici, biri mali müşavir, biri öğretim görevlisidir. Ülkemizin ilköğretim sistemini düzenlemeye kalkışan bu vekiller, ilköğretim sisteminden sorumlu kişiler olmadıkları gibi bu sistem hakkında herhangi bir birikimleri de yoktur" dedi.

"KIZ ÇOCUKLARI EVE HAPSEDİLECEK"

İlknur Savcı açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu teklif, hem erkek hem de kız çocuklarının, özellikle de kız çocuklarının örgün eğitimin, yani okul çatısının dışına itilmelerine yol açacak. Bu teklif; kız çocuklarını eve hapsedecek, çocuk gelin utancı daha da büyüyecek, erkek çocuklarımız ise 21'inci yüzyıl gibi bir çağda okul sırasına değil, usta rahlesine oturtulacak, sınıf yerine dükkanlarla tamirhanelere dolacaklar. AK Partili milletvekillerince verilmiş olan bu çağ dışı teklifin derhal geri çekilmesini istiyoruz" 

Yapılan konuşmadan sonra CHP'li kadınlar, postane görevlisine hazırladıkları dilekçeleri vererek, TBMM Başkanlığı'na gönderttiler.