Merkez Bağlar İlçesi Koşuyolu Semti'nde 12 Eylül 2006 termos içine yerleştirilen bombanın patlaması sonucu ölen 7'si çocuk 10 kişi, ölüm yıl dönümlerinde Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı. Ailelerinin ölenlerin fotoğraflarını taşıdığı törende konuşan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raici Bilici, bu tür acıları artık yaşamak istemediklerini söyledi.

Bilici, güvenlik eksenli politikaların artık iflas ettiğini belirterek, "Bütün sorunlar demokratik ve barış yöntemiyle çözülmeli. Eğer geçmişte yaşanan bu olayların üzerine gidilmiş olsaydı, Uludere ve Gaziantep'teki olaylar yaşanmazdı. Hayatını kaybedenleri anıyoruz, onlar günahsızdı. Artık, bebekleri, çocukları gömmek istemiyoruz. Bu ülkenin insanları bunları hak etmiyor. Yeter artık. Katliamları yapan herkesi, kim yaptıysa lanetliyoruz. Uludere, Gaziantep'teki olayları yapanları da lanetliyoruz. Bunlar, geleceği karartmaya yöneliktir" dedi.

Patlamada hayatını kaybeden Hasan Marangoz'un babası Burhan Marangoz ise "Bizim çocuklarımız, bebeklerimiz ölmüş kimin umurunda? Yeter yeter. İsyan ediyoruz, bırakın bizi kendi halimize. Canımız yanmış" dedi.