Eylem öncesi Gültan Kışanak ile BDP milletvekilleri Emine Ayna, Nursel Aydoğan, Halil Aksoy, bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 1000 kişi, BDP'nin Bağlar ilçe örgütü önünde toplandı. BDP'liler cezaevlerinde açlık grevlerine destek için yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne yürümek istedi.

Polis, izinsiz olduğu gerekçesiyle yürüyüşe engel oldu. Bunun üzerine yürümekte ısrar eden BDP'liler gruplara ayrıldı. Bir grup Diyarbakır-Mardin karayolunu bir süre trafiğe kapatırken, bir grup BDP'li de cezaevine gitti. Milletvekili Aysel Tuğluk ve Nursel Aydoğan da karayolunu kapatan gruba katılarak destek verirken, yolu açmayan göstericilere polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Polislere taş yağdıran göstericiler sokak aralarına kaçarken, Van bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk polisin müdürleriyle tartıştı.

Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne yürüyen ve aralarında BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, milletvekilleri Emine Ayna, Halil Aksoy ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de bulunduğu gruba polis engel oldu. Polisin dağılmaları için yaptığı uyarılara karşın Osman Baydemir, "Taş yok, sopa yok, neden engel olunuyor" diyerek tepki gösterdi.

Gültan Kışanak'ın tepki gösterdiği bir polis müdürü, "Az önce Aysel Tuğluk oturdu, sigara içerek yolu kapattı. Dokunulmazlığı varsa da herkesin hakkını ihlal eder demek değildir" dedi. Bunun üzerine Kışanak, "Bütün yolları siz kapattınız. Yol kesen sizsiniz" karşılığını verdi.

Polislerle bir süre tartıştıktan sonra yürümeye başlayan BDP'liler, sık sık PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Bu sırada gruptan bazı kişiler Sağlık Ocağı önündeki Türk Bayrağını indirmek istedi. Gruptan bazı kişiler de hemen direk önünde önlem alarak bayrağın indirilmesi eylemini engel oldu.

Cezaevi yakınında sokakta toplanan gruba konuşan Aysel Tuğluk, cezaevlerinde tutukluların başlattığı açlık grevine destek olduklarını belirterek, "Tanklarınız, toplarınız, uçak savarlarınız bu mücadeleyi durduramayacak" dedi. Gültan Kışanak da "Cezaevlerinden tabut tabut çıkmasına asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.