Diyarbakır'da daha önce 'çok dilli' belediyecilik yapan Sur Belediyesi, bir süre önce çalışanlarına ve vatandaşlara verdiği Kürtçe dil kursundan sonra, şimdi de Diyarbakır Ermeni Cemaat Vakfı, Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (Kürdi-Der) işbirliğiyle Ermenice dil kursu başlattı. Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği'ndeki bir odada İstanbul'daki Ermeni cemaatinin gönderdiği gönüllü öğretmen Fikri Çalış tarafından haftanın dört günü verilen kurslara, aralarında çocuklar ve yaşlılarında bulunduğu 40 kişi katılıyor.

DİYARBAKIR'DAN TÜRKİYE'YE BİR MODELDİR

Ermenice kursu başlatan ve kursiyerlerle sohbet eden Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, çok dilli belediyecilik hizmetleriyle ilgili çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Demirbaş, şöyle dedi:

"Biz çok dilli belediyleciliği esas alan bir yaklaşım içindeyiz. Biz kendimiz için ne istiyorsak bizim dışımızdakilere de aynısını istiyoruz. Bu demokrasinin olmazsa olmazıdır. Dolayısıyla ben Kürtlere ana dilde eğitim hakkı istiyorsam, bunu Ermeni, Süryani ve diğer halklar için de istiyorum. Daha önce Kürtçe kurs verdik. Şimdi Ermenice kurs, daha sonra da Süryanice kurs vermeyi düşünüyoruz."