Diyarbakır'da aralarında Özgür-Der, Sahabe-Der, Cami-Der, İlim-Der öncülüğünde cuma namazlarının ardından camiler önünde toplananlar, kıyafet serbestliği getiren yeni düzenlemede öğrencilerin okulda başlarının açık olacağı kararına tepki gösterdi. Tarihi Ulu Cami'de kılınan cuma namazı sonrası cami önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik bir grup, yapılan basın açıklamasıyla yönetmeliği protesto etti. Sahabe-Der Genel Başkan Yardımcısı Faysal Yıldız, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, "Başörtüsü namus borcumuzdur" dediğini belirterek, "Bizler söylenen bu sözleri, verilen vaatleri unutmadık, ama yıllardır bu sözler ve vaatlerle inançlı insanlara kendilerine oy vermeleri için, söyleyenlerin verdikleri bu sözü ne kadar da çabuk unuttuklarını görüyoruz" dedi.

"İMAM HATİP LİSELERİ MANASTIR, KIZLAR RAHİBE OLARAK GÖRÜLÜYOR"

İkinci protesto gösterisi de Ofis Ekinciler Caddesi üzerinde yapıldı. Burada toplanan yaklaşık 300 kişilik gruba hitap eden Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı avukat Serdar Bülent Yılmaz, İmam Hatip Liseleri'nin manastır, burada okuyan kızların da rahibe olarak görüldüğünü iddia etti. Yılmaz, "AKP döneminde, on yılda onlarca eylem yaptık ama başarötüsü yasağı yasallaşarak devam ediyor. AKP hükümeti, yayımladıkları yönetmelikle yasağı koruma altına almıştır. Sanki İmam Hatip Liseleri, manastır, burada okuyan kızlarımız da rahibeymiş gibi bir ayırım yapılıyor. Bunu kabul etmiyoruz" dedi.

İki protesto gösterisinde de Kürtçe ve Türkçe sloganlar atılarak, Kürtçe ve Türkçe yazılı dövizler taşındı. Yapılan konuşmalardan sonra kalabalık gruplar olaysız dağıldı.